Werk

Vier op de vijf jongeren wilt een vast contract, maar krijgt een flexcontract. Hierdoor zitten veel jongeren continu in onzekerheid. Werkgevers worden steeds rijker terwijl jongeren niet weten wat aan het eind van de maand hun salaris is en of ze nog wel werk hebben als hun contract afloopt. Een toekomst opbouwen wordt zo onmogelijk.

Daarbij krijg je op je 18e geen gewoon minimumloon, maar een lager jeugdloon. Een volwaardig minimumloon krijg je pas op je 21e, vroeger zelfs pas vanaf je 23e. Door een jeugdloontje ben je goedkoper dan oudere medewerkers en door flexcontracten kan een baas je zo inruilen voor iemand weer goedkoper is. Zo houden we de winsten van bedrijven in stand, maar lukt het jongeren niet te werken aan hun toekomst. Door acties van ROOD en Young and United is de leeftijd voor een volwaardig minimumloon in 2017 verlaagd. Een succes! Maar we gaan door tot iedere volwassene gelijk loon voor gelijk werk heeft.

ROOD wil af van flexcontracten. Deze moeten plaatsmaken voor vaste contracten met een fatsoenlijk loon voor jongeren. Op die manier hebben jongeren de zekerheid over werk en inkomen, en kunnen zij een toekomst opbouwen.

Wil jij ook dat jongeren een toekomst op kunnen bouwen? Laat dan hier je gegevens achter.