Nieuws / 7 september '18 / Vlaardingen

ROOD Vlaardingen plakt posters om aandacht te vragen voor huizentekort

De huisvesting in Vlaardingen staat onder druk. Een sociale huurwoning is niet aan te slepen en mensen moeten jaren in de wachtrij wachten voordat ze überhaupt een kans maken op een woning. Starters worden hier extra hard door getroffen. Geboren en getogen Vlaardingers komen bijna onmogelijk aan een huis in hun geboortestad. Ondanks dit is de leegstand in Vlaardingen schrijnend. Er zijn genoeg gebouwen waar mensen in zouden kunnen wonen, als er wat tijd en energie in zou worden gestoken.

De reden dat deze gebouwen leeg blijven staan is dat de eigenaar er hoe dan ook geld aan verdient. Marktwerking bij onze huisvesting betekent dat er met de stijgende huisprijzen ook geld wordt verdiend met die panden als er niks mee gedaan wordt aangezien de waarde toch blijft stijgen tot het doorverkocht wordt.

Dit is de wereld op zijn kop! Huizen zijn er voor mensen om in te wonen, niet voor vastgoedeigenaren die er winst op willen maken. Een fatsoenlijk huis voor iedere Vlaardinger is altijd belangrijker dan geld voor een kleine groep.

ROOD Vlaardingen roept op om naast nieuwbouw ook de leegstaande panden te gebruiken om starters te huisvesten. Wij kiezen voor mensen boven geld. Jij ook?

rood.sp.nl/doemee

https://rood.sp.nl/vlaardingen/meldpunt-wonen-vlaardingen