Nieuws / 20 april '18 / Vlaardingen

ROOD Vlaardingen Bezet WaterwegWonen

Maandag 16 april is ROOD Vlaardingen verhaal wezen halen bij WaterwegWonen over de gebrekkige ondersteuning die zij verlenen bij dringende situaties. In dit geval zou 1 mei de particuliere huurwoning van een jongere in Vlaardingen worden opgezegd, WaterwegWonen heeft hier behalve het doorverwijzen naar WoonnetRijnmond niks mee gedaan. Ook toen de tijd begon te dringen.

Ook toen wij met zijn allen langs gingen was niemand bereid ons te helpen. Tot wij een tentje opzette in het gebouw, toen waren er wel opeens medewerkers beschikbaar die ons konden helpen. Met succes! De betreffende jongere wordt nu degelijk ondersteund door WaterwegWonen.

Dit verhaal staat natuurlijk niet opzichzelf. Dat de wachtrijen voor een sociale huurwoning in Vlaardingen gigantisch waren dat wisten we natuurlijk al. Veel van de specifiekere problematische regelgeving hier omheen was ons echter niet bekend. Daarom beginnen wij een meldpunt voor jongeren die problemen hebben met de wachtrijen voor een betaalbare woning in Vlaardingen. Mocht je een probleem hebben dan kunnen wij met jou aan de slag om jou persoonlijk te helpen en het systeem te veranderen waar jij een slachtoffer van bent.

Lijkt dit je wat? Mail dan naar tugay.filiz@sp-vlaardingen.nl of stuur een privé bericht naar de Facebookpagina.