Nieuws / 25 april '18 /

In gesprek met kersverse groep ROOD Vlaardingen!

Sinds kort is er weer een ROOD-groep actief in Vlaardingen. Wij interviewden de kartrekker: Tugay Filiz. Wil jij in jouw omgeving net als Tugay ook aan de slag met ROOD? Neem dan contact met ons op via rood@sp.nl!

Hoe ben je bij ons terechtgekomen? 

"Ik was al socialist voordat ik lid werd. Het begon alleen steeds meer te kriebelen dat ik ook echt wat wil doen behalve zeuren aan de zijlijn. ROOD heeft me daarvoor een fantastische kans gegeven. Daar kon ik samen met anderen in actie komen om daadwerkelijk verandering af te dwingen."

Waarom begon je met het oprichten van een ROOD-groep in Vlaardingen?

“In het begin was ik met veel plezier actief bij ROOD Rotterdam. Na verloop van tijd wilde ik  steeds liever een eigen ROOD groep voor mijn eigen Vlaardingen. De afdeling Vlaardingen heeft me gelukkig van het begin tot het eind hier geweldig in gesteund.”

Jullie behaalden ook al succes: sneller vervangend vervoer voor de Hoekse Lijn. Hoe kregen jullie dat voor elkaar?

“De Hoekse Lijn en alle problemen hieromheen leefde enorm onder de mensen hier. De Hoekse Lijn was het spoor tussen Rotterdam Centraal en het strand van Hoek van Holland. Dit spoor wordt momenteel verbouwd tot een metrolijn. Voorspelbaar genoeg liep deze verbouwing flinke vertraging op en kost het reizigers elke dag weer veel tijd. Omdat het zo leefde hebben we onwijs veel handtekeningen opgehaald in Vlaardingen, hierdoor konden al die  besturen niet om ons heen. We hebben – met spandoek en al - samen de handtekeningen overhandigd aan de metropoolregio. Kort daarna werd sneller vervangend vervoer aangekondigd. Een betere binnenkomer als ROOD Vlaardingen hadden we niet kunnen hebben.”

Wat staat er de komende tijd op de planning?

"De laatste tijd horen we van veel jongeren dat het lastig is om een fatsoenlijke en betaalbare woning te vinden. De komende tijd willen we vooral alle verhalen verzamelen over alle problemen die jongeren ervaren in Vlaardingen. Dan kunnen we later gezamenlijk een vuist maken tegen falende woningcorporaties en slecht gemeentebeleid."