Blog

Voetbal is van ons

Bury FC, één van de oudste clubs uit Engeland, is woensdag failliet verklaard. De in 1885 opgerichte club maakte 125 jaar lang deel uit van de voetbalwereld en de gelijknamige gemeenschap Bury. De club zat al langer in financiële problemen maar woensdag viel definitief het doek.

Pensioenakkoord: geen generatiestrijd maar klassenstrijd

Na negen jaar koffiedrinken hebben het kabinet, de werkgevers en de vakbonden deze week een pensioenakkoord gesloten. Met dit akkoord willen deze polderaars het pensioenstelsel houdbaar maken voor de komende jaren. De werkgevers, het kabinet en de sociaaldemocraten van de vakbond staan al juichend op de banken. Maar binnen de grootste vakbond, de FNV, klinkt verzet. Daar voelt men dat de steun voor acties en stakingen en daarmee ook de druk om aan onze eisen te voldoen met de dag groeit.

Onze toekomst gaat boven hun winst

Gisteren liep ik tussen 15.000 scholieren in een mars door Den Haag. Even los van een wat pijnlijke confrontatie met mijn leeftijd, voelde ik mij vooral ongelofelijk geïnspireerd. Wát een energie. Zelden was ik op zo’n grote demonstratie. Laat staan een demonstratie waar de gemiddelde leeftijd zo laag was of de teksten op protestbordjes zo creatief. Het was een oprechte noodkreet van jonge mensen voor hun toekomst.

Studentenvakbond, waartoe ben je op aard?

Gisteren kwam naar buiten dat Geertje Hulzebos is opgestapt als voorzitter van de Landelijke Studentenvakbond (LSVb): “Ze hebben me eruit gewerkt”. De rest van het bestuur zou haar activistische instelling niet hebben kunnen accepteren. Een groot verlies voor studenten en een symptoom van het tandeloze, lobbyende overlegorgaan dat de studentenvakbond is geworden.

Weet wie je tegenstander is

Ik zit al jaren samen met een aantal vrienden op de tribune van PSV. Soms kijken we aandachtig naar het spel, maar regelmatig wordt er gewoon slap geouwehoerd. De jongens en ik verschillen nogal van mening als het gaat over politieke keuzes. Er vinden dan ook geregeld discussies plaats op de tribune. Maar toch staan we zij aan zij voor onze club en weten we wie de tegenstander is.

Pagina's