Nieuws

Intromarkt kleurt ROOD

21 augustus en 31 augustus stonden de enthousiastelingen van ROOD weer op de jaarlijkse intromarkten van respectievelijk de Radboud Universiteit (RU) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Deze markten zijn onderdeel van de introweek bedoeld om de eerstejaars studenten in Nijmegen bekend te maken met de stad en met elkaar. De sfeer was goed, de zon scheen, en er was een hoop interesse voor de acties en het gedachtegoed van ROOD. De aanwezigheid van ROOD ging echter om meer dan een eerste begroeting met nieuwe activisten.

Bij Ton krijg je de volle mep

Donderdagnacht heeft ROOD, jong in de SP spandoeken opgehangen bij het kantoor van de Nijmeegse vastgoedbaas Ton Hendriks. Dit naar aanleiding van de uitzending van #BOOS eerder die dag, waarin Hendriks en consorten presentator Tim Hofman een gebroken kaak slaan. Hofman kwam met enkele huurders verhaal halen over het slechte onderhoud in hun woning. Op het spandoek stond dan ook toepasselijk: ‘bij Ton betaal krijg je de volle mep’.

ROOD start jacht op huisjesmelkers

ROOD opent de aanval op pandjesbazen en huisjesmelkers in Den Haag. Afgelopen weekend hingen zij een spandoek op bij station Hollands Spoor met een oproep voor meer betaalbare woningen. Ook hangen er honderden posters door de Hofstad om aandacht te vragen voor het tekort aan deze betaalbare woningen en de macht van huisjesmelkers.

ROOD roept DUO uit tot FIOD Junior

Studenten, ouders en aankomende studenten staan vaak uren in de wacht voordat DUO hen telefonisch te woord staat. Ondertussen zoekt deze overheidsinstantie wel naar 25 extra fulltime medewerkers om mensen met studieschulden op te sporen. Daarom heeft ROOD, jong in de SP DUO uitgeroepen tot FIOD Junior.

ROOD Nijmegen vangt dakloze studenten op tijdens introweek

Nijmegen – Aankomende introweek kunnen 15 studenten zonder kamer terecht bij ROOD, jong in de SP. Wat normaal als het Nijmeegse kantoorpand van de SP dient, biedt voor één week onderdak aan nieuwe studenten. Op deze manier vragen de jongeren van de SP aandacht voor de aanhoudende woningnood in Nijmegen, waar studenten veelal de dupe van zijn. “Als je van ver moet komen is het niet te doen om iedere dag heen en weer te reizen. Om ervoor te zorgen dat iedereen van de intro kan genieten gooien we onze deuren open,” aldus ROOD-lid Andrew Ammerlaan.

Maak kennis met ROOD tijdens de introductieweken!

Gisteren gingen in een aantal steden de eerste introductieweken voor het nieuwe studiejaar van start. ROOD was aanwezig op de introductiemarkten van de universiteiten in Groningen en Leiden, en staat de komende weken op nog veel meer plekken door het hele land. We staan er om met jou in gesprek te gaan over hoe we ons ideale land en wereld voor ons zien. Die idealen komen niet vanzelf, dat moeten we samen doen. Kom langs bij onze stands in de stad waar jij je introweek loopt en raak geïnspireerd voor een betere wereld!

Pagina's