Nieuws

Intromarkt kleurt ROOD

21 augustus en 31 augustus stonden de enthousiastelingen van ROOD weer op de jaarlijkse intromarkten van respectievelijk de Radboud Universiteit (RU) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Deze markten zijn onderdeel van de introweek bedoeld om de eerstejaars studenten in Nijmegen bekend te maken met de stad en met elkaar. De sfeer was goed, de zon scheen, en er was een hoop interesse voor de acties en het gedachtegoed van ROOD. De aanwezigheid van ROOD ging echter om meer dan een eerste begroeting met nieuwe activisten.

Bij Ton krijg je de volle mep

Donderdagnacht heeft ROOD, jong in de SP spandoeken opgehangen bij het kantoor van de Nijmeegse vastgoedbaas Ton Hendriks. Dit naar aanleiding van de uitzending van #BOOS eerder die dag, waarin Hendriks en consorten presentator Tim Hofman een gebroken kaak slaan. Hofman kwam met enkele huurders verhaal halen over het slechte onderhoud in hun woning. Op het spandoek stond dan ook toepasselijk: ‘bij Ton betaal krijg je de volle mep’.

Weg met de schuldenberg

Bijna 22 miljard euro: zo hoog is de totale studieschuldenberg in Nederland. Die enorme schuldenberg stijgt in snel tempo door het schuldenstelsel, waardoor de toegankelijkheid van ons onderwijs wordt aangetast. Daarom stond ROOD vandaag voor het ministerie van onderwijs om onze schuldenberg af te leveren en studenten op te roepen op te staan tegen het schuldenstelsel.

OPROEP AAN ABP: STOP MET INVESTEREN IN DE FOSSIELE INDUSTRIE

ROOD Nijmegen roept medewerkers van de Radboud Universiteit op in actie te komen tegen hun pensioenfonds. Het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds (ABP), het pensioenfonds van ambtenaren, investeert nog altijd fors in de fossiele industrie. Daarom  lanceert ROOD samen met Students for Climate een brievencampagne, zodat de medewerkers hun stem kunnen laten horen tegen deze vervuilende investeringen. ROOD-lid Kristina Kingma: “Als de medewerkers laten merken dat ze dit niet pikken, moet het ABP wel reageren.

Pagina's