Nieuws

Intromarkt kleurt ROOD

21 augustus en 31 augustus stonden de enthousiastelingen van ROOD weer op de jaarlijkse intromarkten van respectievelijk de Radboud Universiteit (RU) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Deze markten zijn onderdeel van de introweek bedoeld om de eerstejaars studenten in Nijmegen bekend te maken met de stad en met elkaar. De sfeer was goed, de zon scheen, en er was een hoop interesse voor de acties en het gedachtegoed van ROOD. De aanwezigheid van ROOD ging echter om meer dan een eerste begroeting met nieuwe activisten.

Bij Ton krijg je de volle mep

Donderdagnacht heeft ROOD, jong in de SP spandoeken opgehangen bij het kantoor van de Nijmeegse vastgoedbaas Ton Hendriks. Dit naar aanleiding van de uitzending van #BOOS eerder die dag, waarin Hendriks en consorten presentator Tim Hofman een gebroken kaak slaan. Hofman kwam met enkele huurders verhaal halen over het slechte onderhoud in hun woning. Op het spandoek stond dan ook toepasselijk: ‘bij Ton betaal krijg je de volle mep’.

In gesprek met mbo-studenten

De afgelopen tijd zijn wij meerdere keren bij mbo-scholen langs geweest om met de studenten te praten. Wat kan er op hun school beter? De problemen die spelen zijn onder andere: boeken aanschaffen die niet gebruikt worden, geen introductieweek voor mbo-studenten maar wel voor hbo-studenten en hoge schoolkosten. De komende tijd zullen wij nog vaker met studenten praten om ze te kunnen helpen. 

 

How to live life to the Marx in 2018

Dit jaar is het precies 200 jaar geleden dat de Duitse filosoof Karl Marx werd geboren. De grondlegger van het socialisme, onze ideologie. Wat kunnen we 200 jaar na de geboortedag van Marx nog van hem leren? In hoeverre zijn zijn theorieën van toen nog actueel? En is een duurzaam en rechtvaardig leven op aarde wel mogelijk onder het kapitalisme?

Ledenvergadering kiest nieuw bestuur

Op zondag 10 juni vond de eerste halfjaarlijkse ROOD-ledenvergadering van 2018 plaats. In Amersfoort kwamen ruim 70 jongeren bijeen om onze successen te vieren en kritisch terug te kijken op wat we in 2017 allemaal hebben gedaan. Ook namen we afscheid van oud-bestuurslid Janne van den Bosch en kozen we een nieuw bestuur. 

Pagina's