Nieuws

Intromarkt kleurt ROOD

21 augustus en 31 augustus stonden de enthousiastelingen van ROOD weer op de jaarlijkse intromarkten van respectievelijk de Radboud Universiteit (RU) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Deze markten zijn onderdeel van de introweek bedoeld om de eerstejaars studenten in Nijmegen bekend te maken met de stad en met elkaar. De sfeer was goed, de zon scheen, en er was een hoop interesse voor de acties en het gedachtegoed van ROOD. De aanwezigheid van ROOD ging echter om meer dan een eerste begroeting met nieuwe activisten.

Bij Ton krijg je de volle mep

Donderdagnacht heeft ROOD, jong in de SP spandoeken opgehangen bij het kantoor van de Nijmeegse vastgoedbaas Ton Hendriks. Dit naar aanleiding van de uitzending van #BOOS eerder die dag, waarin Hendriks en consorten presentator Tim Hofman een gebroken kaak slaan. Hofman kwam met enkele huurders verhaal halen over het slechte onderhoud in hun woning. Op het spandoek stond dan ook toepasselijk: ‘bij Ton betaal krijg je de volle mep’.

Terugblikken op een leerzaam ROOD-weekend

14 en 15 april vond het jaarlijkse ROOD-weekend plaats. ROOD-leden uit het hele land kwamen bij elkaar voor scholing en gezelligheid. Ideologie, de geschiedenis van de SP en actievoeren kwamen uitgebreid aan bod. Zaterdagmiddag gaf Eduard Scheltinga de eerste scholing over de ideologie van de SP: “Menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit zijn onze uitgangspunten.” Hierna doken de ROOD-leden samen met Tweede Kamerlid Frank Futselaar de geschiedenis in.

ROOD bestuursleden gezocht!

Op zondag 10 juni aanstaande houdt ROOD, jong in de SP haar eerste ledenbijeenkomst van 2018 in De Moed in Amersfoort. Op deze dag blikken wij terug op het afgelopen jaar en kiezen wij een nieuw bestuur, want ROOD kan niet zonder actieve en enthousiaste bestuursleden!

Kom naar ROOD Zomerschool!

Van 21 tot en met 27 juli organiseert ROOD de Zomerschool, een week vol inspirerende en leerzame scholingen. Het thema dit jaar is 'Verover de toekomst'. We horen vaak genoeg dat jongeren de toekomst zijn, maar hoe moet die toekomst eruit zien? En hoe kunnen wij er samen voor zorgen dat die werkelijkheid wordt? Over onder andere deze vragen zullen we tijdens een inspirerende week met interessante sprekers samen nadenken.

Pagina's