Nieuws

Intromarkt kleurt ROOD

21 augustus en 31 augustus stonden de enthousiastelingen van ROOD weer op de jaarlijkse intromarkten van respectievelijk de Radboud Universiteit (RU) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Deze markten zijn onderdeel van de introweek bedoeld om de eerstejaars studenten in Nijmegen bekend te maken met de stad en met elkaar. De sfeer was goed, de zon scheen, en er was een hoop interesse voor de acties en het gedachtegoed van ROOD. De aanwezigheid van ROOD ging echter om meer dan een eerste begroeting met nieuwe activisten.

Bij Ton krijg je de volle mep

Donderdagnacht heeft ROOD, jong in de SP spandoeken opgehangen bij het kantoor van de Nijmeegse vastgoedbaas Ton Hendriks. Dit naar aanleiding van de uitzending van #BOOS eerder die dag, waarin Hendriks en consorten presentator Tim Hofman een gebroken kaak slaan. Hofman kwam met enkele huurders verhaal halen over het slechte onderhoud in hun woning. Op het spandoek stond dan ook toepasselijk: ‘bij Ton betaal krijg je de volle mep’.

Don't Iraq Iran

Vandaag demonstreerde ROOD bij het Amerikaanse consulaat in Amsterdam. Met de slogan “Dont Iraq Iran” vragen wij in de vredescampagne aandacht voor de dreigende oorlog met Iran. In 2003 begon het Westen een vernietigende oorlog in Irak, met als gevolg honderdduizenden doden. Terwijl deze oorlog nog op ons netvlies gebrand staat, voert Amerikaanse president Trump de spanningen op met Iran. Ook Nederland is gevraagd om mee te doen. Minister Blok heeft al aangegeven te overwegen om een fregat richting Iran te sturen.

ROOD Den Haag zet Vestia te koop

Op woensdag 17 juli heeft de Haagse afdeling van ROOD, jong in de SP woningcorporatie Vestia te koop gezet. De aanleiding hiervoor  was het nieuws van afgelopen week dat Vestia 10.000 sociale huurwoningen te koop wilde zetten. Dit zorgt ervoor dat het tekort dat er al is in de regio aan dit soort woningen nog groter wordt. ROOD vindt dit niet kunnen.

Een schooljaar vol actie

Het schooljaar 18/19 is voor sommige mensen voorbij en nadert voor anderen ook rap. Voor ROOD is dit een mooi moment om terug en vooruit te kijken, want wat is er veel gebeurd het afgelopen jaar. Dit was het jaar dat jongeren opstonden. Zo werd er onder andere actie gevoerd tegen het schuldenstelsel, voor betere huisvesting en voor klimaatrechtvaardigheid.

Wat vind jij van wonen in Amsterdam?

Wat vind jij van wonen in Amsterdam?

ROOD, Jong in de SP Amsterdam houdt deze zomer een jongerenenquête over wonen in Amsterdam. Wij willen weten wat jij vindt van wonen in Amsterdam, zo kan je je verhaal doen over hoeveel huur je betaalt, of je ooit problemen hebt gehad met een huisjesmelker, of wat je vindt dat er moet gebeuren in de Amsterdamse woningmarkt.

Wil jij je verhaal doen? Vul dan de enquête in! Het duurt maximaal 5 minuten. Heb je vragen of zoek je contact? Dan kan je appen naar +31639307311 of emailen naar roodamsterdam@sp.nl

Pagina's