Nieuws

Intromarkt kleurt ROOD

21 augustus en 31 augustus stonden de enthousiastelingen van ROOD weer op de jaarlijkse intromarkten van respectievelijk de Radboud Universiteit (RU) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Deze markten zijn onderdeel van de introweek bedoeld om de eerstejaars studenten in Nijmegen bekend te maken met de stad en met elkaar. De sfeer was goed, de zon scheen, en er was een hoop interesse voor de acties en het gedachtegoed van ROOD. De aanwezigheid van ROOD ging echter om meer dan een eerste begroeting met nieuwe activisten.

Bij Ton krijg je de volle mep

Donderdagnacht heeft ROOD, jong in de SP spandoeken opgehangen bij het kantoor van de Nijmeegse vastgoedbaas Ton Hendriks. Dit naar aanleiding van de uitzending van #BOOS eerder die dag, waarin Hendriks en consorten presentator Tim Hofman een gebroken kaak slaan. Hofman kwam met enkele huurders verhaal halen over het slechte onderhoud in hun woning. Op het spandoek stond dan ook toepasselijk: ‘bij Ton betaal krijg je de volle mep’.

ROOD Den Haag opent Deliveroo meldpunt

Woensdag 22 november heeft ROOD Den Haag samen met Kamerlid Bart van Kent een meldpunt geopend voor mensen die werkzaam zijn bij maaltijdbezorger Deliveroo. Deze feestelijke opening vond plaats op het Buitenhof. Vanaf nu kunnen de fietskoeriers, ook wel 'riders'- genoemd, hun klachten en opmerkingen melden over de onfatsoenlijke arbeidsomstandigheden binnen dit bedrijf. ROOD gaat hen helpen om dit te verbeteren.

Nijmegen: Stop uitbuiting jongeren door huisjesmelkers

Het is de hoogste tijd dat gemeenten meer middelen krijgen om huisjesmelkers effectief aan te pakken. Dit is de boodschap van SP-wethouder Bert Velthuis uit Nijmegen en nog 11 wethouders uit andere steden aan de nieuwe minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren. Nog altijd hebben malafide verhuurders vaak vrij spel bij het uitbuiten van huurders, waarbij ook intimidatie nog regelmatig voorkomt. Dit is onacceptabel. Het gemeentebestuur moet de mogelijkheid krijgen om boetes en dwangsommen op te leggen aan verhuurders die de huurregels overtreden.

 

Breda duurste studentenwoonplaats van Brabant

Gisteren kwam in BN De Stem naar buiten dat Breda de duurste studentenwoonplaats is van Noord-Brabant. Gemiddeld gezien bleken de studenten 109,33 euro per maand teveel te betalen. Er is een wettelijk maximumtarief door de overheid betaald, maar daar houden lang niet alle huisjesmelkers zich aan. Van dat bedrag kan een gemiddelde student zijn of haar boeken betalen. ROOD Breda vindt dat belachelijk.

Wajongers in actie voor eerlijk loon!

Vandaag was ROOD Den Haag aanwezig bij een actie van de FNV tegen de korting op de Wajong-uitkering. Deze korting, die wordt benoemd in het nieuwe regeerakkoord, wordt ingevoerd vanaf 2018 door het nieuwe kabinet. Op het Plein in Den Haag stonden meer dan honderd mensen om een vuist te maken tegen deze kabinetsplannen.

Huisjesmelker van het jaar verkiezing afgetrapt!

ROOD trapte vandaag de ‘Huisjesmelker van het Jaar’-verkiezing af samen met een enorme opblaaskoe op Leiden Centraal onder de leus "Wij laten ons niet langer uitmelken!". Ter plekke konden passerende jongeren hun huisbaas nomineren voor de oneervolle titel. ROOD-voorzitter Lisa de Leeuw: “Door de woningnood worden jongeren in het hele land in de armen van huisjesmelkers gedreven. Slecht onderhoud, torenhoge huren en intimidatie zijn aan de orde van de dag. Het wordt tijd dat aan deze praktijken nu eindelijk een einde komt.”

Pagina's