Nieuws

Intromarkt kleurt ROOD

21 augustus en 31 augustus stonden de enthousiastelingen van ROOD weer op de jaarlijkse intromarkten van respectievelijk de Radboud Universiteit (RU) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Deze markten zijn onderdeel van de introweek bedoeld om de eerstejaars studenten in Nijmegen bekend te maken met de stad en met elkaar. De sfeer was goed, de zon scheen, en er was een hoop interesse voor de acties en het gedachtegoed van ROOD. De aanwezigheid van ROOD ging echter om meer dan een eerste begroeting met nieuwe activisten.

Bij Ton krijg je de volle mep

Donderdagnacht heeft ROOD, jong in de SP spandoeken opgehangen bij het kantoor van de Nijmeegse vastgoedbaas Ton Hendriks. Dit naar aanleiding van de uitzending van #BOOS eerder die dag, waarin Hendriks en consorten presentator Tim Hofman een gebroken kaak slaan. Hofman kwam met enkele huurders verhaal halen over het slechte onderhoud in hun woning. Op het spandoek stond dan ook toepasselijk: ‘bij Ton betaal krijg je de volle mep’.

ROOD roept Nijmeegse studenten op tot actie

Vrijdag 14 december is de onderwijsdemonstratie in Den Haag. Docenten, medewerkers en studenten spreken zich hier uit voor investeringen in het hogere onderwijs. ROOD Nijmegen roept met twee spandoeken op om mee te demonstreren. ROOD -lid Bob Manschot: “Goed en toegankelijk onderwijs is een groot goed, en om dat te krijgen moet het kabinet echt met geld over de balk komen en stoppen met keer op keer bezuinigen. Wij roepen hierom studenten op om hun stem te laten horen!”

Overwinning! het vergunningsstelsel voor kamerverhuur wordt ingevoerd!

We hebben gewonnen! Gemeenten krijgen meer ruimte om huisjesmelkers aan te pakken. Er komt een vergunningstelsel, waardoor huisbazen die de fout in gaan beboet kunnen worden en zelfs hun vergunning kwijt kunnen raken. Jarenlang voerde ROOD hiervoor actie samen met huurders, onder andere door middel van de ‘Huisjesmelker van het Jaar’-verkiezing. ROOD-voorzitter Lisa de Leeuw: “Alleen doordat huurders opstonden tegen hun huisbaas hebben we dit succes kunnen binnenhalen. Wij zijn dan ook ontzettend trots op alle huurders die dit mogelijk hebben gemaakt.”

Even voorstellen: ROOD Apeldoorn

Sinds kort heeft ROOD er weer een nieuwe groep bij: ROOD-Apeldoorn. Om deze kersverse groep beter te leren kennen interviewden we de contacpersoon in Apeldoorn: Niels de Wilde.

Vertel eens iets over jezelf: waarom ben je actief geworden voor ROOD?

“Ik ben eigenlijk bij ROOD terecht gekomen via mijn vriendin, zij overtuigde mij dat de SP de partij voor rechtvaardigheid is en wel bij mij moest passen. Ik vond politiek altijd al interessant en had mijn mening snel klaarliggen. Ik ben actief geworden tijdens de campagne voor de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen.”

Pagina's