Nieuws

Intromarkt kleurt ROOD

21 augustus en 31 augustus stonden de enthousiastelingen van ROOD weer op de jaarlijkse intromarkten van respectievelijk de Radboud Universiteit (RU) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Deze markten zijn onderdeel van de introweek bedoeld om de eerstejaars studenten in Nijmegen bekend te maken met de stad en met elkaar. De sfeer was goed, de zon scheen, en er was een hoop interesse voor de acties en het gedachtegoed van ROOD. De aanwezigheid van ROOD ging echter om meer dan een eerste begroeting met nieuwe activisten.

Bij Ton krijg je de volle mep

Donderdagnacht heeft ROOD, jong in de SP spandoeken opgehangen bij het kantoor van de Nijmeegse vastgoedbaas Ton Hendriks. Dit naar aanleiding van de uitzending van #BOOS eerder die dag, waarin Hendriks en consorten presentator Tim Hofman een gebroken kaak slaan. Hofman kwam met enkele huurders verhaal halen over het slechte onderhoud in hun woning. Op het spandoek stond dan ook toepasselijk: ‘bij Ton betaal krijg je de volle mep’.

Kennismakingsbarbecue groot succes

Op 13 september werd bij de grens tussen Leiden en Leiderdorp een barbecue georganiseerd voor ROOD-leden en geïnteresseerden. Tijdens het eten en drinken werd er inspirerend gesproken door Diyar Jassim van het landelijke bestuur van ROOD en door Tweede Kamerlid Sandra Beckerman, en werden er geïnteresseerden uitgenodigd om bij het volgende overleg langs te komen.Meer dan alleen politiek

Rood Den Haag is op 9 september het groepsgevoel gaan versterken door een gezellige dag met elkaar door te brengen. Naast elke week spreken met elkaar over onze plannen en acties, is het soms ook tijd voor de teambuilding. Op deze zonnige dag hebben wij in Scheveningen met elkaar gebowled en een leuke avond gehad.

 

Flex bijeenkomst met Bart Van Kent

In Den Haag zijn we druk bezig met de strijd tegen bungelbanen, en vóór vaste contracten. Er is gesproken met studenten over hun baan, en veel van hen werken onder een flexcontract. Deze contracten zorgen voor onzekerheid over je inkomen, onregelmatige werktijden en de 'voor jou tien anderen' cultuur. 

ROOD Den Haag op bezoek in Leiden

Afgelopen woensdag 13 september is ROOD Den Haag naar de openings-BBQ van ROOD Leiden geweest. Naast de gezelligheid, was ook ons Tweede Kamerlid Sandra Beckerman te gast en inspireerde ons met haar verhaal over Groningen. Zij vertelde ons dat de aardbevingen door gaswinning niet alleen voor financiële schade zorgen, maar ook de sociale cohesie tussen mensen doet verdwijnen. Samen kunnen we strijden om déze problemen op te lossen. Elke kleine actie die we hiervoor bewerkstelligen is een revolutie op zich!

ROOD het weekend in!

September Evenementenmaand is wat in Breda e.o. zeker niet al te licht opgevat moet worden. Elke week zijn er voldoende evenementen, zowel groot als klein, te bezoeken. Dit weekend was het absolute hoogtepunt. Breda Barst én Veerse dag in één weekend. Beide muziekevenementen op hetzelfde moment zorgden ervoor dat onze leden in eeuwige dubio verkeerden. En om het nog een tandje erger te maken; ManiFiesta vond ook dit weekend plaats in België. Ondanks het drukke programma is het ROOD Breda gelukt om jongeren te benaderen en met ze in gesprek te gaan. 

Feest van de solidariteit

Dit weekend was Manifiesta - festival van de solidariteit - in België. We waren met een grote club aanwezig om inspiratie op te doen voor onze strijd voor een betere wereld. Zo ging het onder andere over onzeker werk. Ook in België strijden mensen tegen de overgang naar steeds meer onzekere 0-urencontracten. ROOD-voorzitter Lisa de Leeuw: "Het geeft moed en energie om te zien dat we niet alleen in Nederland strijden tegen flextremisme. Samen, stap voor stap, veranderen we de wereld."

Pagina's