Nieuws

ROOD Groningen: Woldring moet beter voor huurders zorgen in plaats van valsspelenDe Woldring Locatie – onderwerp van recente acties van ROOD Groningen en huurders  – kwam deze week slecht in het nieuws. De organisatie van de Groninger Architectuurprijs maakte op hun site bekend dat er een correctie van het aantal stemmen zou komen voor de online verkiezing voor het beste nieuwe gebouw van Groningen. De Woldring Locatie had ruim 6500 online stemmen ontvangen, waarvan er uiteindelijk 5000 nepstemmen bleken te zijn.

ROOD Groningen voert actie bij DUO met LSVB en FNV

ROOD Groningen voerde vandaag actie bij de heropening van DUO tot het Ministerie van Schuld onder de campagne #NietMijnSchuld van de LSVB en FNV Young en United. Met deze actie hopen ROOD en de andere politieke jongeren organisaties aandacht te vragen voor hun eisen: het afschaffen van het leenstelsel, schuldenvrij afstuderen en compensatie voor de schuldengeneratie waarbij het belangrijk is dat hiervoor niet wordt gekort op de onderwijsfinanciering.

Opinie: Het schuldenstelsel in tijden van corona

Misschien voelde deze crisistijd eerst aan als een vakantie. Je hoefde niet naar college of naar werk en kon op je gemak thuis de dag indelen. Maar dit vrije gevoel verdween al gauw bij de meesten onder ons. Waren we de flexibele contracten zonder doorbetaling bij onze bijbaantjes, de mogelijke studievertraging in het onderwijs en flinke onduidelijkheid over onze toekomst even vergeten?

ROOD Groningen voert op 1 mei actie voor hoger minimumloon

ROOD Groningen, de jongerenorganisatie van de SP, vraagt op 1 mei aandacht voor alle mensen die werken in cruciale beroepen. ROOD vindt de waardering vanuit de samenleving voor mensen in cruciale beroepen mooi, maar stelt dat het ook tijd is voor politieke daden die hierbij passen. Zo pleit ROOD voor een minimumloon van minimaal 14 euro per uur en minder onzekere contracten.

ROOD Zwolle verzamelt kerstwensen

Gisteren stonden wij met de SP op de markt in Zwolle om kerstwensen van mensen te verzamelen. Als mensen wensen hadden, konden ze deze op een kerstbal schrijven en op een mooi plekje in de boom hangen. Zo konden mensen even hun verhaal kwijt en kwam onze kerstboom vol met lieve berichtjes te hangen.

ROOD Groningen deelt kerstcadeaus uit aan alle lenende studenten

ROOD Groningen deelt op donderdag 19 december kerstcadeaus uit aan alle lenende studenten in Groningen. Donderdag 19 december staat ROOD Groningen op de Grote Markt vanaf 15:00 om alle studenten met een studieschuld een hart onder de riem te steken voor de feestdagen. Met de afschaffing van het schuldenstelsel is de narigheid voor de meeste studenten nog niet uit het zicht. Als proefkonijnen van dit gefaalde experiment staat de meeste studenten nog een hoge studieschuld te wachten, die afbetaald zal moeten worden.

ROOD Groningen en Rollend Groningen krijgen steun van gemeenteraad voor nieuw skatepark

ROOD Groningen en skaterscollectief Rollend Groningen (rollendgroningen.nl) hebben op 19 november succesvol ingesproken bij de gemeenteraad voor een nieuw skatepark in Groningen. De opkomst was geslaagd: de tribunes van het stadhuis waren volledig gevuld met enthousiaste skaters. De Groningse SP-fractie dient binnenkort een initiatiefwetsvoorstel in voor een nieuw skatepark en wordt daarin gesteund door een groot deel van de gemeenteraad. Ook zijn de skaters uitgenodigd om in gesprek te gaan met wethouder Jongman van Sport over hun ideeën over nieuwe skatevoorzieningen in Groningen.

Pride Parade Zwolle

Zaterdag 31 augustus liepen de SP en ROOD mee met de allereerste Pride optocht in Zwolle. Met vrolijke wagens, leuke muziek en veel enthousiasme liepen wij met een stoet door de binnenstad van Zwolle.

Introductieweek Zwolle 2019

Dinsdagavond stonden wij in de stad voor de introductieweek van studerend Zwolle. We stonden er met een huisje om met beginnende studenten in gesprek te gaan over studentenkamers. Er is namelijk een groot tekort als het om studentenkamers gaat, maar ze zijn ook nog eens belachelijk duur! Veel kamers zijn klein en/of slecht onderhouden.

Pagina's