Nieuws

Sponsorloop voor tolerantie en tegen haat

ROOD, jong in de SP organiseert samen met de jongeren van GroenLinks een sponsorloop naar aanleiding van de aankomende Pegida demonstratie in Groningen. Voor iedere Pegida-aanhanger die op 9 april komt demonstreren in Groningen, kan je een bedrag inleggen. De opbrengst hiervan gaat naar de bed-, bad- en broodvoorziening voor vluchtelingen. De jongeren roepen ook andere organisaties op de sponsorloop te ondersteunen.

11 april: stop de onderwijsbezuinigingen

Op 11 april is er een demonstratie tegen de bezuinigingen op ons onderwijs, georganiseerd door de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). Er zijn net verkiezingen geweest en een nieuw kabinet is in de maak. Hoog tijd om de nieuwe (en oude) Tweede Kamerleden eraan te herinneren dat het onderwijsbeleid de afgelopen 35 jaar een beleid van steeds meer bezuinigen is geweest. ROOD-voorzitter Merel Stoop: "Zo stegen de college- en lesgelden en werd de basisbeurs afgeschaft. Tijd om het tij te keren!"

Kom naar de ROOD Zomerschool 2017

Van 22 tot en met 27 juli organiseert ROOD de Zomerschool, een week vol inspirerende en leerzame scholingen. Het thema dit jaar is 'Revolutie'. Zoals ieder jaar belooft het een inspirerende week te worden met interessante sprekers. Zo is onder anderen SP-voorzitter Ron Meyer aanwezig. Wat is een revolutie eigenlijk? Zijn revoluties nog wel van deze tijd? En hoe komen ze tot stand? Over deze vragen zullen we de hele week nadenken.

#PakDeMacht-tour: ROOD in actie voor zeker werk

Op vrijdag 10 maart stond ROOD, jong in de SP bij ROC Zadkine in Rotterdam met een klimmuur van acht meter hoog. De SP-jongeren vroegen studenten of ze de muur met of zonder zekering willen beklimmen. De muur beklimmen zonder zekering symboliseert onzeker werk: niemand wil dat. ROOD-voorzitter Merel Stoop: “Heel veel jongeren in Nederland hebben te maken met flutcontractjes en nul zekerheid. Dit terwijl ze niets liever zouden willen dan een zeker bestaan opbouwen.

#PakDeMacht-tour: Hangout Landsmeer opent deuren

Een jaar geleden stonden de jongeren van ROOD op het dak van het gemeentehuis van het Noord-Hollandse Landsmeer om te actie te voeren voor een nieuwe hangout. Met succes: afgelopen zaterdag opende de hangout zijn deuren. ROOD-woordvoerder Anne Kaal: "Het is fantastisch dat het gelukt is! Hiermee komt een eind aan een lange periode dat er in Landsmeer op een zaterdagavond niets te doen was voor de groep tieners die te oud is om te figuurzagen, maar te jong om uit te gaan. We hebben de macht gepakt!"

Totale studieschuld bijna 18 miljard

De totale studieschuld van alle studenten en oud-studenten in Nederland is opgelopen tot een recordhoogte van 17,9 miljard euro. Vijf jaar geleden stond de totale studieschuld aan de overheid nog op 12 miljard. ROOD-voorzitter Merel Stoop: "Deze bizarre stijging is onder andere te wijten aan het schuldenstelsel. Jongeren van nu lopen gemiddeld een schuld van 30.000 euro op. Belachelijk!"

Soner Sari is Huisjesmelker van het Jaar 2017

ROOD, jong in de SP heeft huisbaas Soner Sari van woningcomplex HiCondo te Amsterdam gekozen tot ‘Huisjesmelker van het Jaar 2017’. De oneervolle titel wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt aan de slechtste huisbaas, corporatie of bemiddelaar van Nederland. Sari verhuurt ‘luxe’ studentenwoningen in Amsterdam. Hij weigerde zijn pand fatsoenlijk op te leveren, doet nauwelijks aan onderhoud en intimideert en bedreigt zijn huurders. ROOD-voorzitter Merel Stoop: “Wat deze huisbaas allemaal flikt is bizar.

Tienduizend mensen in Den Haag voor Nationaal ZorgFonds

'De grootste politieke manifestatie deze campagne. Tienduizend mensen die de politiek oproepen een Nationaal ZorgFonds in te voeren. Met energie en enthousiasme. Wat een fantastische dag!’ Dat zei SP-leider Emile Roemer vandaag tijdens het Nationaal Zorgdebat in Den Haag, waar duizenden mensen en lijsttrekkers spraken over de toekomst van ons zorgstelsel.

Pagina's