Nieuws

Intromarkt kleurt ROOD

21 augustus en 31 augustus stonden de enthousiastelingen van ROOD weer op de jaarlijkse intromarkten van respectievelijk de Radboud Universiteit (RU) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Deze markten zijn onderdeel van de introweek bedoeld om de eerstejaars studenten in Nijmegen bekend te maken met de stad en met elkaar. De sfeer was goed, de zon scheen, en er was een hoop interesse voor de acties en het gedachtegoed van ROOD. De aanwezigheid van ROOD ging echter om meer dan een eerste begroeting met nieuwe activisten.

Bij Ton krijg je de volle mep

Donderdagnacht heeft ROOD, jong in de SP spandoeken opgehangen bij het kantoor van de Nijmeegse vastgoedbaas Ton Hendriks. Dit naar aanleiding van de uitzending van #BOOS eerder die dag, waarin Hendriks en consorten presentator Tim Hofman een gebroken kaak slaan. Hofman kwam met enkele huurders verhaal halen over het slechte onderhoud in hun woning. Op het spandoek stond dan ook toepasselijk: ‘bij Ton betaal krijg je de volle mep’.

Bannerdrop: Housing Crisis

*English below*

Internationale studenten en ROOD Leiden hebben een bannerdrop gedaan om aandacht te vragen voor het grote tekort aan huisvesting voor internationale studenten. Eerdere pogingen om het universiteitsbestuur te overtuigen dit aan te pakken zijn tot nu toe vruchteloos gebleven. Daarom voerde we vandaag actie om de druk op te voeren.

Strijdbare Mars voor Zekerheid

Afgelopen zondag 7 oktober was het International Decent Work Day. In Rotterdam liepen daarom honderden mensen de ‘Mars voor Zekerheid’ van Young & United in hun strijd tegen flexwerk. ROOD kwam samen met hen in actie voor meer zekere contracten, waarmee jongeren een toekomst op kunnen bouwen.

Filmavond

Op donderdag 13 september 2018 hebben wij een filmavond gehouden.

Tijdens deze film avond hebben wij nieuwe, oude en niet actieve leden uitgenodigd om samen met ons naar een film te kijken. we keken naar de film Pride: het inspirende verhaal van de lgbt community die in een homofobe omgeving steun gaven aan de onderdrukte mijnwerkers. Erg mooi om te zien!Pagina's