Nieuws

ROOD Groningen en Rollend Groningen krijgen steun van gemeenteraad voor nieuw skatepark

ROOD Groningen en skaterscollectief Rollend Groningen (rollendgroningen.nl) hebben op 19 november succesvol ingesproken bij de gemeenteraad voor een nieuw skatepark in Groningen. De opkomst was geslaagd: de tribunes van het stadhuis waren volledig gevuld met enthousiaste skaters. De Groningse SP-fractie dient binnenkort een initiatiefwetsvoorstel in voor een nieuw skatepark en wordt daarin gesteund door een groot deel van de gemeenteraad. Ook zijn de skaters uitgenodigd om in gesprek te gaan met wethouder Jongman van Sport over hun ideeën over nieuwe skatevoorzieningen in Groningen.

Pride Parade Zwolle

Zaterdag 31 augustus liepen de SP en ROOD mee met de allereerste Pride optocht in Zwolle. Met vrolijke wagens, leuke muziek en veel enthousiasme liepen wij met een stoet door de binnenstad van Zwolle.

Introductieweek Zwolle 2019

Dinsdagavond stonden wij in de stad voor de introductieweek van studerend Zwolle. We stonden er met een huisje om met beginnende studenten in gesprek te gaan over studentenkamers. Er is namelijk een groot tekort als het om studentenkamers gaat, maar ze zijn ook nog eens belachelijk duur! Veel kamers zijn klein en/of slecht onderhouden.

Intromarkt kleurt ROOD

21 augustus en 31 augustus stonden de enthousiastelingen van ROOD weer op de jaarlijkse intromarkten van respectievelijk de Radboud Universiteit (RU) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Deze markten zijn onderdeel van de introweek bedoeld om de eerstejaars studenten in Nijmegen bekend te maken met de stad en met elkaar. De sfeer was goed, de zon scheen, en er was een hoop interesse voor de acties en het gedachtegoed van ROOD. De aanwezigheid van ROOD ging echter om meer dan een eerste begroeting met nieuwe activisten.

Bij Ton krijg je de volle mep

Donderdagnacht heeft ROOD, jong in de SP spandoeken opgehangen bij het kantoor van de Nijmeegse vastgoedbaas Ton Hendriks. Dit naar aanleiding van de uitzending van #BOOS eerder die dag, waarin Hendriks en consorten presentator Tim Hofman een gebroken kaak slaan. Hofman kwam met enkele huurders verhaal halen over het slechte onderhoud in hun woning. Op het spandoek stond dan ook toepasselijk: ‘bij Ton betaal krijg je de volle mep’.

Studenten vragen Sinterklaas om compensatie voor studieschuld

Nijmegen – afgelopen dinsdag konden studenten op de HAN aan Sinterklaas compensatie voor hun schulden vragen. Op een groot verlanglijstje schreven ze op wat ze met het geld wilden doen. Deze actie, georganiseerd door ROOD Nijmegen, moet de aandacht vestigen op de studenten die gedupeerd zijn door het leenstelsel en straks met grote schulden zitten.

Pagina's