Nieuws

Intromarkt kleurt ROOD

21 augustus en 31 augustus stonden de enthousiastelingen van ROOD weer op de jaarlijkse intromarkten van respectievelijk de Radboud Universiteit (RU) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Deze markten zijn onderdeel van de introweek bedoeld om de eerstejaars studenten in Nijmegen bekend te maken met de stad en met elkaar. De sfeer was goed, de zon scheen, en er was een hoop interesse voor de acties en het gedachtegoed van ROOD. De aanwezigheid van ROOD ging echter om meer dan een eerste begroeting met nieuwe activisten.

Bij Ton krijg je de volle mep

Donderdagnacht heeft ROOD, jong in de SP spandoeken opgehangen bij het kantoor van de Nijmeegse vastgoedbaas Ton Hendriks. Dit naar aanleiding van de uitzending van #BOOS eerder die dag, waarin Hendriks en consorten presentator Tim Hofman een gebroken kaak slaan. Hofman kwam met enkele huurders verhaal halen over het slechte onderhoud in hun woning. Op het spandoek stond dan ook toepasselijk: ‘bij Ton betaal krijg je de volle mep’.

Aantal meldingen over bedreigende Huisjesmelkers neemt toe

Agressie, intimidatie en soms zelfs fysiek geweld door huisjesmelkers. Al jarenlang krijgt ROOD deze signalen binnen via nominaties voor de 'Huisjesmelker van het Jaar'-verkiezing. Uit dit item van EenVandaag blijkt nu ook dat het aantal meldingen over huisjesmelkers die hun huurders bedreigen toeneemt. Het afgelopen jaar zijn ruim 2900 klachten binnengekomen bij het huurteam. 

Den Haag Kleurt ROOD: Ruben Van der Linden

ROOD Den Haag vindt de raad ook een plek voor jonge mensen! Daarom laten we in de loop naar de gemeenteraadsverkiezingen door middel van de serie ‘’Den Haag kleurt ROOD’’ je kennismaken met onze jongeren op de kandidatenlijst. Vandaag trappen we deze serie af met onze lijstduwer Ruben van de Linden.

Naam: 
Ruben van der Linden

Leeftijd: 20 

Buurt: Scheveningen Haven 

Plek op de lijst: 28

Minister Koolmees krijgt pepers voor in zijn reet

Het is goed dat het kabinet maaltijdbezorger Deliveroo en andere bedrijven die misbruik maken van zzp'ers aan gaat pakken, maar het tempo waarop dat gebeurt ligt volgens ROOD en SP-Kamerlid Bart van Kent veel te laag. Van Kent: ‘De Deliveroo-bezorgers krijgen sinds 1 februari geen uurloon meer, maar worden per bezorging betaald. Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat pas vanaf 1 juli deze constructie aanpakken. Een koerier die tot 1 juli van de fiets wordt gereden en arbeidsongeschikt raakt, moet de kosten volledig voor eigen rekening nemen.

ROOD houdt van leerkrachten!

Op 14 februari trapten zo'n 6000 leerkrachten de aangekondigde estafettestaking, aangekondigd door PO in actie, af. ROOD houdt van leerkrachten, en stak ze daarom op deze activistische Valentijnsdag een hart onder de riem door het uitdelen van chocola.

Valentijnsactie Zwolle

Vandaag was ROOD Zwolle samen met SP Zwolle te vinden op straat voor het langverwachte Valentijn! Om deze dag te vieren konden mensen vandaag op de foto met een gigantische beer en maakten ze kans op een diner voor twee. De prijs is ondertussen uitgereikt, op de facebook van SP Zwolle wordt de winnaar getoond. Pagina's