Nieuws

Intromarkt kleurt ROOD

21 augustus en 31 augustus stonden de enthousiastelingen van ROOD weer op de jaarlijkse intromarkten van respectievelijk de Radboud Universiteit (RU) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Deze markten zijn onderdeel van de introweek bedoeld om de eerstejaars studenten in Nijmegen bekend te maken met de stad en met elkaar. De sfeer was goed, de zon scheen, en er was een hoop interesse voor de acties en het gedachtegoed van ROOD. De aanwezigheid van ROOD ging echter om meer dan een eerste begroeting met nieuwe activisten.

Bij Ton krijg je de volle mep

Donderdagnacht heeft ROOD, jong in de SP spandoeken opgehangen bij het kantoor van de Nijmeegse vastgoedbaas Ton Hendriks. Dit naar aanleiding van de uitzending van #BOOS eerder die dag, waarin Hendriks en consorten presentator Tim Hofman een gebroken kaak slaan. Hofman kwam met enkele huurders verhaal halen over het slechte onderhoud in hun woning. Op het spandoek stond dan ook toepasselijk: ‘bij Ton betaal krijg je de volle mep’.

Kick-off Earthstrike door het hele land

Afgelopen week organiseerde Earthstrike hun eerste 'kick-off' protesten in Amsterdam, Nijmegen en Groningen. ROOD steunde deze protesten en was ook in alle drie de steden aanwezig. Honderden mensen hadden zich verzameld om samen een vuist te maken en zich te verenigen om te laten zien dat we nú iets moeten doen aan het klimaat. Laat de grote vervuilers betalen voor hun uitstoot.

Rechter oordeelt: Deliveroo maakt van koeriers schijnzelfstandigen

Er moesten maanden van acties, moeizame gesprekken en een slepende procedure aan voorafgaan, maar vandaag behaalden de koeriers van Deliveroo dan eindelijk hun recht. De rechter oordeelde, in een door de FNV aangespannen rechtszaak, dat koeriers geen zzp’er zijn, en dus gewoon onder een cao moeten vallen. Hiermee krijgen zij dezelfde rechten als andere werknemers.

ROOD Groningen aanwezig bij klimaatprotest Earth Strike

Dinsdag 15 januari was ROOD bij de Earth Strike demonstratie in Groningen. Tegelijk werd in Amsterdam, Nijmegen en Groningen gedemonstreerd en ook over de hele wereld. Ondanks de regen waren er meer dan 100 mensen aanwezig. Na een fel betoog van het nieuwe contactpersoon van ROOD, Bram Dingelstad trokken zij in een optocht door het centrum.

Pagina's