Nieuws

Intromarkt kleurt ROOD

21 augustus en 31 augustus stonden de enthousiastelingen van ROOD weer op de jaarlijkse intromarkten van respectievelijk de Radboud Universiteit (RU) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Deze markten zijn onderdeel van de introweek bedoeld om de eerstejaars studenten in Nijmegen bekend te maken met de stad en met elkaar. De sfeer was goed, de zon scheen, en er was een hoop interesse voor de acties en het gedachtegoed van ROOD. De aanwezigheid van ROOD ging echter om meer dan een eerste begroeting met nieuwe activisten.

Bij Ton krijg je de volle mep

Donderdagnacht heeft ROOD, jong in de SP spandoeken opgehangen bij het kantoor van de Nijmeegse vastgoedbaas Ton Hendriks. Dit naar aanleiding van de uitzending van #BOOS eerder die dag, waarin Hendriks en consorten presentator Tim Hofman een gebroken kaak slaan. Hofman kwam met enkele huurders verhaal halen over het slechte onderhoud in hun woning. Op het spandoek stond dan ook toepasselijk: ‘bij Ton betaal krijg je de volle mep’.

Sta op voor je rechten op 1 mei!

Op woensdag 1 mei vieren wij weer de Dag van de Arbeid. We gaan massaal naar Amsterdam om met de vakbond en andere organisaties genoeg werk voor een goed loon te eisen. Samen staan we op voor zekere contracten, een hoger minimumloon en tegen de macht van het grootkapitaal op ons dagelijks leven. Op deze dag laten we zien dat de arbeidersstrijd nog lang niet gewonnen is en slaan we de handen ineen.

Kom naar de nieuwe ledenavond!

Ben je in het afgelopen anderhalf jaar lid geworden van ROOD of wil je graag meer weten over ROOD? Op vrijdag 10 mei vindt de landelijke Nieuwe Ledenavond plaats in SP-Partijbureau 'De Moed' in Amersfoort.

Het wordt een leuke en inspirerende avond waarop we het met elkaar hebben over onze ideologie, wat we als ROOD doen en wat onze werkwijze is. Ook maak je kennis met andere ROOD-leden uit het hele land. Ron Meyer, partijvoorzitter van de SP, is te gast in het politiek café. We zullen het met hem hebben over onze partij, activisme en over het opbouwen van een beweging.

Staak mee voor het klimaat!

Amsterdam - Donderdag 25 april gaan studenten weer de straat op voor het klimaat. Ook ROOD Nijmegen is er bij. Contactpersoon Olaf Kemerink: “Het kabinet doet te weinig en houdt zich niet eens aan zijn eigen beloften. Er moet snel iets veranderen.” Om 11:00 verzamelen we op het station om te vertrekken richting de Dam.

Vredesdag 2019

Zaterdag werd in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam de Vredesdag van ROOD en de SP gehouden. Met zo’n 200 bezoekers spraken we over oorlog, vrede en internationale solidariteit, maar ook over militarisering in de EU, kernwapenpolitiek, de oorlog in Jemen en de wapenhandel. Journaliste Bette Dam sprak over de permanente oorlog in Afghanistan en de Belgische vredesactivist Ludo de Brabander sprak over de noodzaak voor een nieuwe vredesbeweging en hoe we moeten ontwapenen om te ontwikkelen.

Pagina's