Nieuws

Intromarkt kleurt ROOD

21 augustus en 31 augustus stonden de enthousiastelingen van ROOD weer op de jaarlijkse intromarkten van respectievelijk de Radboud Universiteit (RU) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Deze markten zijn onderdeel van de introweek bedoeld om de eerstejaars studenten in Nijmegen bekend te maken met de stad en met elkaar. De sfeer was goed, de zon scheen, en er was een hoop interesse voor de acties en het gedachtegoed van ROOD. De aanwezigheid van ROOD ging echter om meer dan een eerste begroeting met nieuwe activisten.

Bij Ton krijg je de volle mep

Donderdagnacht heeft ROOD, jong in de SP spandoeken opgehangen bij het kantoor van de Nijmeegse vastgoedbaas Ton Hendriks. Dit naar aanleiding van de uitzending van #BOOS eerder die dag, waarin Hendriks en consorten presentator Tim Hofman een gebroken kaak slaan. Hofman kwam met enkele huurders verhaal halen over het slechte onderhoud in hun woning. Op het spandoek stond dan ook toepasselijk: ‘bij Ton betaal krijg je de volle mep’.

Debatavond: Permanente Oorlog? NIET IN MIJN NAAM!

Je hoort het zo vaak op het nieuws. Syrië, terrorisme, vluchtelingen, het komt allemaal voorbij. Niemand is er blij mee maar toch hoor je maar weinig oplossingen over deze permanente oorlog. Bommen blijken de enige optie volgens de betrokken landen waaronder Nederland. Zijn er andere mogelijkheden? Is er een andere oplossing dan oorlog? Hier gaat ROOD Apeldoorn graag het debat over aan en vraagt aandacht voor dit grote probleem.

Wij gaan door met staken voor het klimaat!

Ruim 15.000 leerlingen van middelbare scholen stonden op het Malieveld om aandacht te vragen voor het klimaat. ROOD Groningen was hierbij!

De scholierenstaking werd georganiseerd door ”Youth for Climate NL”, een beweging onder leiding van een groep middelbare scholieren uit Den Haag. Met het huidige beleid worden de klimaatdoelen niet gehaald. Daarom is het tijd om druk te zetten op het huidige kabinet.

​Huisjesmelker to the Maxx

Op zaterdag 27 januari stond Rood Zwolle samen met een paar mensen van de SP in de binnenstad van Zwolle. Wij stonden hier een klein huisje te melken en flyers, formulieren en stickers uit te delen. We deden dit voor de aftrap van de Huisjesmelker van het Jaar Verkiezing.Een van ons was gekleed als elitaire huisjesmelker om zo op mensen af te stappen en de aandacht van mensen te trekken. Verder hadden we natuurlijk ook ons kleine huisje met een oefenuier, zodat we ook daadwerkelijk een huis konden melken.Pagina's