Nieuws

​Flex en Chill met ROOD Groningen: het lot van een flexcontract

Op 18 juli organiseerden we de eerste Flex en chill avond met actieve leden en sympathisanten. Samen met andere jongeren willen we de uitwassen van tijdelijke contracten in Groningen bestrijden. Op deze avond hebben we besproken hoe we dit precies willen doen. Ook hebben we gesproken over acties die we willen gaan organiseren, en hebben we met zijn allen een ludieke actie voorbereid. ROOD is door het hele land bezig om de strijd aan te gaan tegen Flex. ROOD wil dat jongeren meer zekerheid krijgen in hun werk.

Met rodeostier tegen flexcontracten: hoe lang hou jij het vol?

ROOD, jong in de SP stond maandag 17 juli op het Rode Torenplein in Zwolle met een rodeostier. De jonge SP’ers stelden hiermee onzekere positie van werkende jongeren aan de kaak. Meer dan de helft van de werkende jongeren in Nederland heeft een bungelbaan, oftewel een flexcontract. Met een bungelbaan ben je niet zeker van je uren of überhaupt van werk: voor je het weet sta je weer op straat. ROOD-voorzitter Lisa de Leeuw: “Ook al doe je je werk goed, toch word je weggegooid door je baas net zoals je van een rodeostier wordt gegooid.

ROOD Alkmaar in Actie voor betere Jongerenwoningen

Na een lokale scholing op 6 juli over Lokaal Activisme, zat bij ROOD Alkmaar de strijdlust er goed in. Er werd deze avond flink gebrainstormt over goede ludieke acties om de Alkmaarse gemeente eens flink te laten zien dat jongeren in Alkmaar het zat zijn om zeven jaar op een wachtlijst te staan! Maar iedere goede langlopende lokale actie begint bij onderzoek...Daarom zal ROOD Alkmaar op 14 juli om 14:00 aanwezig zijn op Centraal Station Alkmaar om de enquête af te nemen en het gesprek aan te gaan met jongeren die ervan dromen om in deze stad te gaan wonen. 

De Yard is terug

Na vier jaar strijd is het eindelijk gelukt, het legendarische skatepark de Yard is weer geopend. Na jaren van praten, skaterally's en actievoeren hebben deze skaters voor elkaar gekregen dat jongeren nu op deze mooie plek terecht kunnen. Samen met ROOD wisten de skaters acties op touw te zetten en bereikten daarmee de toestemming van de NS om het terrein weer terug in gebruik te gaan nemen. En gisteren was dan eindelijk daar de opening van het skatepark.

Gerechtigheid voor stakende leraren Wijchen

Afgelopen maandag 3 juli stond Nijmegen aan de deur van de directie van de stichting basisschool Kans en Kleur in Wijchen. De directie had besloten om het uurloon van de stakende leraren in te houden. ROOD Nijmegen was het hier niet mee eens en heeft als steun voor de stakende leraren een Gouden Hark uitgereikt aan de directie voor ordinair graaigedrag. 

Vandaag kwam in de media dat de directie heeft besloten om deze maatregel in te trekken. Wij als ROOD Nijmegen zien dit als gerechtigheid voor de leraren die opkwamen voor betere investeringen in het onderwijs! 

Flexinspectie bij de Albert Heijn

Woensdag gingen we langs bij de Albert Heijn aan de Vismarkt en aan de Oude Ebbingestraat om met medewerkers te praten over hun contract en hun werk. In Nederland heeft meer dan de helft van de werkende jongeren een onzeker contract, waardoor het moeilijk is om een toekomst op te kunnen bouwen. Jongeren willen zekerheid en waardering voor het werk dat ze doen.

Gouden hark voor schoolbestuur Wijchen

Vandaag heeft ROOD Nijmegen “De Gouden Hark” overhandigd aan het bestuur van de Stichting Kans en Kleur. Vorige week kwam naar buiten dat deze stichting salaris heeft gekort van de stakende leraren van basisscholen in Wijchen. De gouden hark staat symbool voor de harkerige houding van de raad van bestuur van de scholen. Vorige week dinsdag was er een landelijke staking van leraren in het basisonderwijs.

Pagina's