Nieuws

ROOD Zwolle verzamelt kerstwensen

Gisteren stonden wij met de SP op de markt in Zwolle om kerstwensen van mensen te verzamelen. Als mensen wensen hadden, konden ze deze op een kerstbal schrijven en op een mooi plekje in de boom hangen. Zo konden mensen even hun verhaal kwijt en kwam onze kerstboom vol met lieve berichtjes te hangen.

ROOD Groningen deelt kerstcadeaus uit aan alle lenende studenten

ROOD Groningen deelt op donderdag 19 december kerstcadeaus uit aan alle lenende studenten in Groningen. Donderdag 19 december staat ROOD Groningen op de Grote Markt vanaf 15:00 om alle studenten met een studieschuld een hart onder de riem te steken voor de feestdagen. Met de afschaffing van het schuldenstelsel is de narigheid voor de meeste studenten nog niet uit het zicht. Als proefkonijnen van dit gefaalde experiment staat de meeste studenten nog een hoge studieschuld te wachten, die afbetaald zal moeten worden.

ROOD Groningen en Rollend Groningen krijgen steun van gemeenteraad voor nieuw skatepark

ROOD Groningen en skaterscollectief Rollend Groningen (rollendgroningen.nl) hebben op 19 november succesvol ingesproken bij de gemeenteraad voor een nieuw skatepark in Groningen. De opkomst was geslaagd: de tribunes van het stadhuis waren volledig gevuld met enthousiaste skaters. De Groningse SP-fractie dient binnenkort een initiatiefwetsvoorstel in voor een nieuw skatepark en wordt daarin gesteund door een groot deel van de gemeenteraad. Ook zijn de skaters uitgenodigd om in gesprek te gaan met wethouder Jongman van Sport over hun ideeën over nieuwe skatevoorzieningen in Groningen.

Pride Parade Zwolle

Zaterdag 31 augustus liepen de SP en ROOD mee met de allereerste Pride optocht in Zwolle. Met vrolijke wagens, leuke muziek en veel enthousiasme liepen wij met een stoet door de binnenstad van Zwolle.

Introductieweek Zwolle 2019

Dinsdagavond stonden wij in de stad voor de introductieweek van studerend Zwolle. We stonden er met een huisje om met beginnende studenten in gesprek te gaan over studentenkamers. Er is namelijk een groot tekort als het om studentenkamers gaat, maar ze zijn ook nog eens belachelijk duur! Veel kamers zijn klein en/of slecht onderhouden.

Intromarkt kleurt ROOD

21 augustus en 31 augustus stonden de enthousiastelingen van ROOD weer op de jaarlijkse intromarkten van respectievelijk de Radboud Universiteit (RU) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Deze markten zijn onderdeel van de introweek bedoeld om de eerstejaars studenten in Nijmegen bekend te maken met de stad en met elkaar. De sfeer was goed, de zon scheen, en er was een hoop interesse voor de acties en het gedachtegoed van ROOD. De aanwezigheid van ROOD ging echter om meer dan een eerste begroeting met nieuwe activisten.

Pagina's