Nieuws

Intromarkt kleurt ROOD

21 augustus en 31 augustus stonden de enthousiastelingen van ROOD weer op de jaarlijkse intromarkten van respectievelijk de Radboud Universiteit (RU) en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Deze markten zijn onderdeel van de introweek bedoeld om de eerstejaars studenten in Nijmegen bekend te maken met de stad en met elkaar. De sfeer was goed, de zon scheen, en er was een hoop interesse voor de acties en het gedachtegoed van ROOD. De aanwezigheid van ROOD ging echter om meer dan een eerste begroeting met nieuwe activisten.

Bij Ton krijg je de volle mep

Donderdagnacht heeft ROOD, jong in de SP spandoeken opgehangen bij het kantoor van de Nijmeegse vastgoedbaas Ton Hendriks. Dit naar aanleiding van de uitzending van #BOOS eerder die dag, waarin Hendriks en consorten presentator Tim Hofman een gebroken kaak slaan. Hofman kwam met enkele huurders verhaal halen over het slechte onderhoud in hun woning. Op het spandoek stond dan ook toepasselijk: ‘bij Ton betaal krijg je de volle mep’.

#stopdedraaideur van onzekere flexcontracten

Nergens in Europa groeit het aantal onzekere contracten zo snel als in Nederland. Meer dan de helft van de werkende jongeren heeft zo’n zogenaamd flexcontract, hoewel 90% een vast contract wil. Zij zitten vast in een draaideur van tijdelijke flexcontracten. Young & United begon daarom de actie #StopdeDraaideur en ROOD doet mee. ROOD-voorzitter Lisa de Leeuw: “Jongvolwassenen die beginnen met werken hoppen van flexcontract naar flexcontract. Echte zekerheid blijft uit, waardoor het lastig is om een toekomst op te bouwen. Daar moet een eind aan komen: Stop de draaideur!”

ROOD voor Roze

Ook ROOD Amsterdam, samen met ROOD-activisten uit andere groepen, was net zoals SP Amsterdam solidair en aanwezig bij de Pridewalk dat jaarlijks gehouden wordt als een onderdeel van de Gaypride. Gezamenlijk staan we op tegen homofobie, uitsluiting en anti-homogeweld door te pleitten voor acceptatie en verdraagzaamheid.

Pagina's