Nieuws / 1 september '19 / ROOD Zwolle

Pride Parade Zwolle

Zaterdag 31 augustus liepen de SP en ROOD mee met de allereerste Pride optocht in Zwolle. Met vrolijke wagens, leuke muziek en veel enthousiasme liepen wij met een stoet door de binnenstad van Zwolle.

Als socialisten vinden wij het belangrijk dat iedereen kan zijn wie ze willen zijn. Juist omdat dit vroeger niet zo vanzelfsprekend was. Sinds de jaren '70 is er een lange historie opgebouwd met het houden van manifestaties voor seksuele en gender gelijkheid, waaronder Pride Parades, om in protest te komen. Protest tegen het niet mogen zijn wie je echt bent. Protest om te laten zien hoe trots je bent op jezelf. Protest om liefdes en het leven te vieren.

Iedereen mag zijn wie ze willen zijn en iedereen mag houden van wie ze willen houden. Vooral in een land als Nederland zou het normaal moeten zijn om over straat te kunnen lopen, zonder haatreacties te krijgen. Daarom liep de SP samen met ROOD mee in de parade. Zo kunnen wij samen de liefde vieren, maar ook voor anderen uit solidariteit een statement maken.

© Foto's door Iris van de Kolk.