Nieuws / 3 september '18 / ROOD Utrecht

Bezuinigingsbeleid sloopt Universiteit

Vandaag was ROOD Utrecht aanwezig bij de opening van het academisch jaar om actie te voeren tegen de bezuinigingen op het wetenschappelijk onderwijs. Volgens de jongeren van de SP zullen de bezuinigingen een desastreus effect hebben op de kwaliteit van de studies en de werkdruk van de docenten. Daarom protesteerden ze vandaag uit solidariteit met WO in actie, en alle studenten en docenten, met een spandoek tegen de bezuinigingen.

Er wordt nu al jaren bezuinigd op het wetenschappelijk onderwijs, zo wordt, volgens de jongeren van de SP, de werkdruk steeds hoger voor docenten en medewerkers van universiteiten en wordt de kwaliteit van het onderwijs steeds minder.

Het komende jaar wordt er twee miljoen euro bezuinigd op de faculteit Geesteswetenschappen. ’De bezuiniging van twee miljoen euro is niet de eerste bezuiniging op het wetenschappelijk onderwijs en de geesteswetenschappen’, aldus Janne van den Bosch student aan de geesteswetenschappen faculteit en lid van ROOD Utrecht. ‘Al jaren moeten universiteiten van steeds minder geld rondkomen. Onderwijs is te waardevol om weg te bezuinigingen.’