Activiteit

ROOD Overleg

Elke dinsdagavond om 20.00 uur begint ons ROOD overleg op het SP-pand. Tijdens dit overleg worden acties gepland en voorbereid. Deze overleggen zijn voor iedereen tot 28 jaar oud toegankelijk, dus als je ook eens mee wilt praten of goede ideeën hebt voor ROOD, dan ben je van harte welkom! Inloop is vanaf 19.30 uur om alvast kennis te maken.

Algemene Ledenvergadering - 28 juni

Op zondag 28 juni aanstaande houdt ROOD, jong in de SP haar eerste ledenbijeenkomst van 2020.Op deze dag blikken wij terug op het jaar 2019 en kiezen wij een nieuw bestuur.

Bestuursleden zetten onder andere landelijke acties in gang, organiseren activiteiten, onderhouden het contact met de leden, zorgen voor een up-to-date website en bieden zowel bestaande als nieuwe ROOD-groepen in het land ondersteuning.

Praat mee over het Leenstelsel!

Op 9 december komt Frank Futselaer naar Grand Café Xieje om met studenten te praten over de toekomst van het leenstelsel. Wat zijn de gevolgen van het leenstelsel? Is dit systeem houdbaar? En wat vinden studenten eigenlijk van het leenstelsel? Daar gaan we het tijdens deze avond samen over hebben.

Wil je er ook bij zijn? Zet je zelf alvast op aanwezig op ons Facebookevenement. ✅

Binnenkort zal er een aanmeldlink online komen! ​Voor verdere vragen kun je altijd contact opnemen met ons contactpersoon Maarten van Orden (zie hieronder).

Introductie barbecue met Peter Kwint

ROOD Den Haag nodigt iedere Haagse jongeren uit om aanstaande donderdag te komen barbequen op ons afdelingspand in Den Haag. Onder het genot van een hapje en drankje zal Peter Kwint aanwezig zijn om samen met ons in gesprek te gaan over onderwijs en cultuur én over zijn strijd in de Tweede Kamer voor een betere toekomst voor jongeren.

ROOD BBQ

Op donderdag 5 september organiseert de Amsterdamse afdeling van ROOD, de jongerenorganisatie van de SP, weer een BBQ! Dit jaar hebben we als thema 'wonen': hoe kunnen we de stad nog leefbaar houden voor jongeren? Op deze avond zijn er een paar gastsprekers, zo komt Laurens Ivens, wethouder wonen in Amsterdam en ook Arno van der Veen, nationale voorzitter van ROOD. Wil je meer weten over wonen in Amsterdam, of kennismaken met ROOD? Kom dan op 5 september vanaf 17:00 naar het SP actiepand, Laurierstraat 165H, waar je lekkere hapjes en een gezellige avond te wachten staan.

De Dag van de Arbeid

Op woensdag 1 mei vieren wij weer de Dag van de Arbeid. We gaan massaal naar Amsterdam om met de vakbond en andere organisaties genoeg werk voor een goed loon te eisen. Samen staan we op voor zekere contracten, een hoger minimumloon en tegen de macht van het grootkapitaal op ons dagelijks leven.

Eerste Ledenvergadering 2019

Op zondag 2 juni aanstaande houdt ROOD, jong in de SP haar eerste ledenbijeenkomst van 2018 in De Moed in Amersfoort. Op deze dag blikken wij terug op het afgelopen jaar en kiezen wij een nieuw bestuur. 

Natuurlijk hopen we dat ook jij aanwezig bent! Vergeet niet je vooraf aan te melden voor de ledenvergadering, ook in verband met de lunch. Binnenkort verschijnt het concept-jaarverslag 2018 op SP-net. Mocht je nog vragen hebben over de ledenvergadering, aarzel dan niet om contact op te nemen via rood@sp.nl.

Nieuwe ledenavond

Ben je onlangs lid geworden van ROOD of wil je weten hoe je actief kan worden? Op vrijdag 10 mei vindt de landelijke Nieuwe Ledenavond plaats in Amersfoort. Het wordt een leuke en inspirerende avond waarop we het met elkaar hebben over onze ideologie en over activisme. Ook maak je kennis met andere ROOD-leden uit het hele land. Onze gast maken we binnenkort bekend!

Jubileum ROOD

Dit jaar bestaat ROOD maar liefst 16 jaar en dat is reden genoeg voor een feestje! Daarom organiseren wij op 18 mei het ROOD-jubileum waarop iedereen welkom is die actief is bij ROOD of ooit actief is geweest. Het wordt een feestelijke dag waar we terug gaan kijken op 16 jaar ROOD met een programma, muziek en een drankje. 

Kom daarom op 18 mei naar de 'Sweet 16 van ROOD' en vier met ons 16 jaar vol socialisme en gezelligheid. Binnenkort gaan de aanmeldingen open op de website en zal je een e-mail ontvangen. Maar houdt de website in de gaten voor nieuws!

Pagina's