Nieuws / 5 september '20 / ROOD Groningen

ROOD Groningen: Woldring moet beter voor huurders zorgen in plaats van valsspelenDe Woldring Locatie – onderwerp van recente acties van ROOD Groningen en huurders  – kwam deze week slecht in het nieuws. De organisatie van de Groninger Architectuurprijs maakte op hun site bekend dat er een correctie van het aantal stemmen zou komen voor de online verkiezing voor het beste nieuwe gebouw van Groningen. De Woldring Locatie had ruim 6500 online stemmen ontvangen, waarvan er uiteindelijk 5000 nepstemmen bleken te zijn.

ROOD-woordvoerder Thomas Senff: “Het is absurd dat Woldring BV op deze manier vals probeert te spelen om positief in het nieuws te komen. Woldring BV verdient geen prijs. De verhuurder van het gebouw heeft onrechtmatige verhuurkosten gerekend, voerde forse huurverhogingen door in crisistijd en heeft nog veel achterstallig onderhoud te plegen.”

Volgens ROOD Groningen is het geen verrassing dat Woldring BV met valsspelen positief in het nieuws probeert te komen. “Treurig dat er op deze manier is valsgespeeld. Maar het is te snappen als je rekening houdt met het grote commerciële belang dat men bij het gebouw heeft. Helaas maakt Woldring BV zich meer zorgen om zijn imago dan om zijn huurders en de betaalbaarheid van de huren. ROOD Groningen zal met huurders actie blijven voeren tegen de bizarre praktijken van de verhuurder van de Woldring Locatie en komt binnenkort met een zwartboek waarin alle klachten van huurders bij Woldring worden verzameld"

Wil je ook meehelpen met de actie voor de huurders van Woldring?