Nieuws / 2 juli '19 / ROOD Groningen

ROOD houdt geslaagde actiebijeenkomst voor groot skatepark in Groningen

ROOD Groningen heeft op 1 juli een drukbezochte actiebijeenkomst voor skaters georganiseerd bij Skatepark Kardinge. Er waren zo’n 60 skaters aanwezig om een actie te plannen voor een groot nieuw skatepark in Groningen.

 

Skateparken in Groningen zijn al jaren lang in waardeloze staat. Sommige parken zijn onveilig, terwijl andere parken ook nog eens onbruikbaar zijn voor de gemiddelde skater.

Op andere plekken in Nederland zijn grote investeringen gedaan in mooie grote skateparken terwijl die investeringen in Groningen niet zijn gedaan. ROOD Groningen zet zich al tijden in voor de skatecultuur in Groningen en stelt dat het nu tijd is dat de gemeente investeringen doet in een nieuw skatepark. ROOD-woordvoerder Bram Dingelstad: ''Het is jammer om te zien dat de gemeente geen geld wil vrijmaken voor een van de meest belangrijke culturen wereldwijd. Zeker nu het skateboarden een Olympische sport wordt is het tijd voor een flinke investering in een groot nieuw skatepark in Groningen.'' De gemeente kan daarom acties verwachten van de skaters in Groningen – gezamenlijk met ROOD – om een nieuw park te realiseren.

Wil jij je ook inzetten voor skaters in Groningen?