Nieuws / 13 november '19 / ROOD Groningen

ROOD Groningen en Rollend Groningen spreken in bij gemeenteraad voor nieuw skatepark

ROOD Groningen en skaterscollectief Rollend Groningen (rollendgroningen.nl) gaan op 19 november 2019 aanstaande inspreken bij de Groningse gemeenteraad. De eis aan de raad is simpel: er moet een nieuw skatepark komen in Groningen omdat de huidige parken niet alleen te klein, maar vaak ook onveilig zijn. Alle skaters in Groningen en omstreken zijn uitgenodigd om de publieke tribune te vullen!

Skaters in Groningen zijn al jaren bezig om een fatsoenlijk skatepark te regelen, maar de gemeente neemt de skaters hierin nog steeds niet serieus. De huidige parken in Groningen zijn te klein en onveilig. Het skatepark in Haren gaat zelfs dicht vanwege de slechte staat. Een fatsoenlijk skatepark in Groningen is noodzakelijk, zeker omdat skaten een olympische sport is geworden.

Woordvoerder Marlies Schipper van ROOD Groningen: “De gemeente kan de eis van de Groningse skategemeenschap niet langer negeren, zoals ze dat al tijden hebben gedaan. Het is nu tijd voor een nieuw, veilig skatepark van fatsoenlijk formaat om aan de behoeftes van de skaters te voldoen. Als alle andere steden in de omgeving het ook kunnen, is er geen reden voor Groningen om achter te blijven.“ ROOD Groningen en Rollend Groningen verwelkomen graag zoveel mogelijk skaters en belanghebbenden.De raadsvergadering begint op 19 november om 20:00 en vindt plaats in de oude raadzaal van het Stadhuis op de Grote Markt. Kom je ook langs? https://www.facebook.com/events/572035013543655/