Nieuws / 2 mei '18 / ROOD Groningen

ROOD viert Dag van de arbeid

Dinsdag 1 mei was ROOD Groningen aanwezig in Den Haag om met duizenden mensen, organisaties en vakbonden de Dag van de Arbeid te vieren. 

De Dag van de Arbeid is een eeuwenoude socialistische traditie die op alle continenten door miljoenen mensen wordt gevierd. Elk jaar op 1 mei houden grote massa’s mensen manifestaties om de overwinningen van de socialistische beweging te vieren, van het minimumloon tot vakantiedagen! 

Maar ook is het een dag om te beseffen dat deze strijd tegen uitbuiting door bazen en het grootkapitaal nog lang niet gestreden is. Nederland kent grote ongelijkheid en bijna nergens ter wereld is de loonkloof tussen baas en werknemer zo groot als hier: een baas verdient gemiddeld 171 keer het modale salaris. Ondertussen stijgen de winsten voor bedrijven en aandeelhouders, terwijl de lonen achterblijven. Alleen door samen te strijden kan deze ontwikkeling omgekeerd worden!

Hier is ROOD Groningen het afgelopen jaar dan ook hard mee bezig geweest. We zetten ons in voor meer zekere contracten voor jongeren om onzekere flexcontracten terug te dringen, we pakken malafide huisjesmelkers aan en strijden met studenten tegen de afbraak van het onderwijs. Maar om te winnen hebben we jouw hulp nodig! Sluit je bij ons aan, win waar je recht op hebt en maak met duizenden vrienden de volgende Dag van de Arbeid groter dan ooit. Verover de toekomst!