Nieuws / 6 juli '18 / ROOD Groningen

HUURDERS BOTTELROOSSTRAAT VRAGEN HULP TEGEN “BEMIDDELAARS”

Afgelopen woensdag was ROOD, jong in de SP, samen met huurders uit de Bottelroosstraat in de gemeenteraad aanwezig voor een debat over bemiddelingskosten. Veel van de huurders van het complex aan de Bottelroosstraat hebben bemiddelingskosten betaald aan het bemiddelingsbureau Spot-In. Het is niet toegestaan bemiddelingskosten te vragen, toch worden deze op grote schaal gevraagd aan nieuwe huurders. Huurders aan de Bottelroosstraat vroegen de gemeenteraad om steun, controle en maatregelen.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk: “Huisjesmelkers en bemiddelaars blijven doorgaan met vragen van torenhoge bemiddelingskosten, borgsommen, intimidaties en bedreigingen. De gemeente en de politie moet dit harder aanpakken, controleren en sanctioneren.”

De gemeenteraad is het eens over de zaak, alle partijen die aan het woord kwamen vonden dat huurders bescherming nodig hebben tegen slechte huisbazen en bemiddelingsbureaus. Maar volgens de ROOD en de SP is er meer nodig. “Mooi om te zien dat de raad het zo eens is. Wat de SP betreft pakken we nu door en zorgen we voor een sluitende aanpak voor het nieuwe school- en collegejaar. Op die manier stellen we nieuwe, jonge huurders niet bloot aan malafide huisjesmelkers en bemiddelaars.”