Nieuws / 12 juli '18 / ROOD Den Haag

ROOD Den Haag kroont wethouder Boudewijn Revis tot Prestige Prins

Vanochtend tijdens de raadsvergadering heeft ROOD Den Haag op ludieke wijze zich uitgesproken tegen de extra miljoenen die geïnvesteerd worden in het elitaire onderwijs- en cultuurcomplex (OCC). De wethouder die hier over gaat, Boudewijn Revis (VVD), werd daarom gekroond tot Prestige Prins van zijn kasteel, het OCC. 

Het OCC, in de volksmond Spuiforum, is een prestigeproject dat bakken met geld kost. Het is een cultuurcomplex waar meerdere grote gebruikers in komen zoals het Residentie Orkest en het Koninklijk Conservatorium. Oorspronkelijk zou de begroting op 177 miljoen euro blijven staan, dat werd belooft door de vorige wethouder in het oude college. Nadat deze kosten al iets opgelopen waren, is er nu is besloten dat er toch 31 miljoen extra wordt uitgetrokken voor onder andere aanpassingen in het ontwerp. Hiermee staat de teller op 210 miljoen euro, bijna een kwart miljard! "Het kan niet anders", zijn de letterlijke woorden van wethouder Boudewijn Revis. Volgens hem zijn de extra kosten onvermijdelijk en bovendien wordt het wel "heel gaaf!".

"Heel gaaf" is voor ROOD Den Haag geen reden om extra geld in prestigeprojecten te pompen en het kan wel degelijk anders. De komende jaren loopt het tekort aan studentenhuisvesting op tot 2000 woningen. Dit zijn 2000 jongeren die geen huis kunnen vinden in Den Haag. Daarnaast zit ook de thuiszorg verlegen om extra handen aan het bed. Als het aan ROOD Den Haag ligt, wordt hier eerst in geinvesteerd. De wethouder laat deze mensen nu links liggen, omdat zijn paradepaardje, het OCC, belangrijker is. 

Dit alles is voor ROOD Den Haag reden genoeg geweest om de wethouder te kronen tot Prestige Prins van het OCC! Vind jij ook dat er gestopt moet worden met het onnodig geld pompen in prestigeprojecten? Sluit je dan aan bij ROOD! 

P.S: Wil je het filmpje zien? Klik dan hieronder!