Nieuws / 23 februari '18 / ROOD Den Haag

Den Haag Kleurt ROOD: Marije van Hell

ROOD Den Haag vindt de raad ook een plek voor jonge mensen! Daarom laten we in de loop naar de gemeenteraadsverkiezingen door middel van de serie ‘’Den Haag kleurt ROOD’’ je kennismaken met onze jongeren op de kandidatenlijst. Deze keer stellen we je voor aan Marije van Hell.

Naam: Marije van Hell

Leeftijd: 21

Buurt: Laakhaven-Oost

Plek op de lijst: 19

 

Stel jezelf eens voor! Mijn naam is Marije van Hell, ik ben 21 jaar en ik studeer Climate & Management aan de Haagse Hogeschool. Een studie die zich richt op duurzaamheid in de gebouwde omgeving. Daarnaast hou ik mij graag bezig met kunst en muziek.

Waarom de SP? De SP is een partij van activisme, van knokken tegen onrecht. Dat herken ik terug in mijzelf. Bovendien heeft alleen de SP een juist antwoord op klimaatverandering.

Waar wil je de komende jaren voor knokken? Ik wil knokken voor een groener Den Haag waarin duurzaamheidsvoorzieningen voor iedereen toegankelijk zijn. Nu zie je dat het iets wordt voor elite-groepjes. Dat moet verdwijnen. De gemeente heeft een actieve taak om te investeren in duurzaamheidsprojecten op wijk- en buurtniveau. Ook wil ik mij hard maken voor een samenleving waarin bevolkingsgroepen niet langs elkaar leven en we discriminatie bestrijden, in welke vorm dan ook.

Wat zijn jou favoriete spots in Den Haag? Voor een leuk optreden ga ik graag naar Het Paard, voor een drankje naar de Zwarte Ruiter of de Oude Molstraat, een kopje koffie bij Caffe Almondo en in de zomer is de binnentuin bij de Haagse Bluf heel fijn.

Wat doe je zoal in je vrije tijd? Als ik vrij heb, ben ik met mooi weer te vinden op het strand. Ook ga ik zo vaak als mogelijk naar kunstmusea. In de avond ga ik graag naar het theater, het filmhuis of een optreden.