Nieuws / 22 november '17 /

Breda duurste studentenwoonplaats van Brabant

Gisteren kwam in BN De Stem naar buiten dat Breda de duurste studentenwoonplaats is van Noord-Brabant. Gemiddeld gezien bleken de studenten 109,33 euro per maand teveel te betalen. Er is een wettelijk maximumtarief door de overheid betaald, maar daar houden lang niet alle huisjesmelkers zich aan. Van dat bedrag kan een gemiddelde student zijn of haar boeken betalen. ROOD Breda vindt dat belachelijk.

"Studeren is al duur genoeg. Wanneer je ziet hoeveel sommige studenten alleen al aan extra studiekosten moeten betalen, dan vraag je je af of het überhaupt nog mogelijk is om te studeren. Wil je op kamers gaan dan zul je in de meeste gevallen een studielening moeten aanvragen. Zoek je een bijbaantje om alle vaste lasten te kunnen betalen, dan is de kans ook nog eens groot dat je een flexcontract krijgt", aldus Adi Vranac, contactpersoon van Breda.

ROOD Breda is momenteel bezig met haar schoolkostenactie, maar houdt de situatie nauwlettend in de gaten. In de tussentijd zijn er inmiddels al vragen gesteld in de gemeenteraad en worden er nieuwe studentenwoningen opgeleverd die betaalbaar zullen zijn. Mocht er in in het voorjaar van 2018 nog geen verbetering te zien zijn, dan komt ROOD zeker in actie!