Nieuws / 17 januari '19 /

Actie binnenstad: Nieuwe mensen ontmoeten

Afgelopen zaterdag stond ROOD Apeldoorn in de binnenstad om het gesprek aan te gaan met de inwoners over hun ervaringen op het gebied van nieuwe mensen ontmoeten. Conclusie... het leeft in Apeldoorn.

Steeds meer mensen vinden het moeilijk om nieuwe contacten te maken en ervaren het als een probleem, maar er word weinig over gesproken. Dat maakt het er lastig. "Het is een taboe", "hier moet meer aan gedaan worden", en "waar kan ik in mijn buurt mensen ontmoeten?". Dit zijn een aantal uitspraken van mensen die wij gesproken hebben. Er moet meer aandacht komen voor dit groter wordende probleem. Aandacht voor elkaar, aandacht voor de buurt, en aandacht vanuit de gemeente. Geen nieuwe mensen ontmoeten kan vele gevolgen hebben die veel impact hebben op iemands doen en laten. Er waren ook een aantal mensen die aangeven dat ze graag willen helpen maar niet goed weten hoe.

Voor ons betekend dit maar één ding. Wij gaan door met onze actie om het bespreekbaar te maken en er iets aan doen. "Iedereen verdient het om in een sociale omgeving te leven waar ze iemand om zich heen hebben waar ze hun verhaal aan kwijt kunnen", aldus Niels de Wilde. "Dit groter wordende probleem mag niet genegeerd worden. Het lijkt mij een helder probleem waar actie tegen opgenomen moet worden. Wegkijken is te makkelijk."

We zullen de komende tijd vaker te zien zijn in en rond de binnenstad van Apeldoorn om meer aandacht te vragen voor dit onderwerp. Daarnaast zijn wij nog meer van plan om veranderen te brengen. Hier later meer over. To be continued...