Algemeen Bestuurslid

Jerom Maat

 

Ik ben Jerom Maat, 22 jaar oud, ain echte stadjer oet Grunn en sinds juni algemeen bestuurslid van ROOD. Binnen het bestuur zit ik op ledenzaken. Hier heb ik voor gekozen omdat ik graag de communicatie tussen leden en de informatieverstrekking voor leden wil verbeteren.

Daarnaast is mijn speerpunt onderwijs. Dit maakt mij binnen het bestuur ook het eerste aanspreekpunt voor alles omtrent onderwijs. Dat komt goed uit, want ik hoop daar samen met jullie een hoop aan te veranderen! 

Als voormalig leerling en nu student tot docent geschiedenis valt mij veel op over de huidige staat van het onderwijs. Zo ben ik op het moment van schrijven aan het werken aan een behapbare analyse van ons vermarkte educatiesysteem en van daaruit wil ik graag met jullie een campagne opzetten.

Met deze campagne hoop ik samen te vechten voor een onderwijssysteem dat 

mensen niet demotiveert, schulden in jaagt en in sommige gevallen achterlaat in werkloosheid. Ik wil strijden voor een onderwijs dat in teken staat van educatie en emancipatie, want zoals Bacon ooit zei: 'kennis is macht'. Macht die ons allen toebehoort!