Nieuws / 3 oktober '18 / ROOD Nijmegen

ROOD demonstreert met Nijmeegse studenten

Maandag 24 september stonden de jongeren van ROOD op de Radboud universiteit om samen met studenten, docenten en medewerkers een vuist te maken tegen het afbraakbeleid: er wordt opnieuw bezuinigd op hoger onderwijs en de rente op studieleningen gaat omhoog.

De manifestatie, waar ongeveer 250 man op afkwamen, was georganiseerd in samenwerking met Changing Perspective en AKKU. Door verschillende sprekers werd er hard uitgehaald tegen de bezuinigingen en het leenstelsel. SP Kamerlid Frank Futselaar: “Eerst worden studenten opgezadeld met een leenstelsel, nu moeten ze nog eens 5.000 euro extra per jaar betalen. Dat kan echt niet.”

Ook mede-organisator en ROOD-lid Olaf Kemerink is boos: “Na al deze jaren van bezuinigingen flikken ze het opnieuw: alweer moet de student inleveren. Hoe kan het dat in een tijd van economische groei en torenhoge winsten studenten keer op keer genaaid worden?”

De manifestatie is het startschot van een week van protest: er volgen verschillende lezingen en acties over bezuinigingen, arbeidsomstandigheden en huisvesting. Voor meer informatie kijk op de Facebookpagina van Changing Perspectives

Ben jij het ook zat om jezelf in de schulden te moeten steken om te kunnen studeren? Meld je dan aan bij ROOD: https://rood.sp.nl/doe-mee