Nieuws / 15 maart '18 / ROOD Nijmegen

Kroonjuwelen in de uitverkoop bij D66

Vandaag heeft ROOD Nijmegen D66 geholpen bij de verkoop van hun kroonjuwelen in hun campagnewinkel in de Augustijnenstraat. De partij verkocht onlangs al hun ziel aan hun rechtse broeders van de VVD, CDA en de ChristenUnie. Daarbij deden zij spontaan ook afstand van hun standpunt over het raadgevend referendum. Tot overmaat van ramp besloot de partij voortaan niet meer tegen maar ineens voor de Sleepwet te zijn. Hiermee maakte de partij zich in een klap spectaculair onpopulair.

Omdat D66 hun zogenaamde ‘kroonjuwelen’ weg heeft gedaan, heeft ROOD ze geholpen dat aan iedereen duidelijk te maken. ROOD-woordvoerder Sam van der Wal: “Ik vroeg mij al af waarom D66 hun voor de verkiezingen gehuurde ruimte in het centrum een campagnewinkel noemde. In een winkel verkoop je toch iets? En dat blijkt ook zo te zijn: ze verkopen hun kroonjuwelen, tegen dumpprijzen! Gelukkig kunnen mensen die wel iets op hebben met het referendum terecht bij de SP.”

Rob Jetten ontduikt debat over Sleepwet

Niet alleen neemt D66 afstand van het referendum, ook het debat wordt vakkundig ontdoken. Een week geleden daagde SP-tweede Kamerlid zijn collega-Kamerlid uit Nijmegen Rob Jetten uit om het debat aan te gaan over de Sleepwet. Een reactie van Jetten blijft vooralsnog uit. SP-fractievoorzitter Hans van Hooft tweette hier al over: “Hoi Rob Jetten, Ik heb je 7 jaar meegemaakt als gemeenteraadslid in Nijmegen. We hebben toen vaak stevige debatten gevoerd, die jij nooit uit de weg ging. Nijmegenaren zijn geen bange mensen. Dus.... pak de handschoen op en maak duidelijk waarom D66 voor de Sleepwet is.”

Wil jij erachter komen of Nederland veiliger of onveiliger wordt van de sleepwet? Kom zondagavond 18 maart dan naar de informatieve avond over de sleepwet met SP Tweede Kamerlid Ronald van Raak. Aanmelden hiervoor kan via Nijmegen.sp.nl/sleepwet.