Nieuws / 19 mei '18 / ROOD Nijmegen

Jongeren in actie tegen extra schoolkosten

De afgelopen maand is ROOD Nijmegen wekelijks langs het ROC geweest om met jongeren te praten over te hoge extra schoolkosten. Bij het door ROOD ingestelde meldpunt  konden de studenten aangeven hoeveel geld ze kwijt zijn aan spullen als scharen, kleding en boeken. Uit de gesprekken met tientallen jongeren kwam naar voor dat deze kosten sterk verschillen per opleiding en soms wel honderden euro’s per jaar bedragen.

Zo hoorde ook ROOD-lid Bob Manschot: “Een kapper in opleiding zei tegen mij dat ze per jaar 600 euro kwijt was aan kappersspullen. Dat is belachelijk, dat kan toch niet? Onderwijs moet juist vrij en toegankelijk zijn, daar horen geen hoge schoolkosten bij!” ROOD laat het hier niet bij zitten en komt samen met de jongeren in actie. Wij eisen dat de jongeren niet meer opdraaien voor de kosten die nodig zijn om hun diploma te halen!

Om dit voor elkaar te krijgen komt ROOD samen met de ontevreden ROC studenten op donderdag 24 mei, om 12:00 op het veldje tegenover het ROC. Op deze actiebijeenkomst worden plannen gemaakt voor de komende periode.

Wil je ook melding doen van de extra schoolkosten of ken je mensen die hier last van hebben? Ga dan naar tinyurl.com/schoolkosten en strijdt mee om dit tegen te gaan!