Nieuws / 2 maart '16 / Landelijk, Niet in mijn naam

ROOD Groningen lanceert filmpje 'Niet in mijn naam'

ROOD Groningen lanceerde woensdag een protestfilmpje tegen de Nederlandse bombardementen op Syrië. In het filmpje spreken Groningse jongeren zich uit tegen deze bommen op Syrië met de leus 'Niet in mijn naam'. Woordvoerder van ROOD Groningen, Floor Mertens: "Syriërs schreeuwen om hulp, niet om bommen."

 

 

De burgeroorlog in Syrië heeft inmiddels meer dan 260.000 slachtoffers gemaakt. Tien miljoen mensen zijn voor het geweld op de vlucht geslagen. Mertens: "Met nog meer bombardementen word het probleem alleen maar groter. Dit filmpje maakt duidelijk dat heel veel jongeren in Groningen hier ook zo over denken."

De Nederlandse regering vertoont weinig historisch besef met de keuze om in Syrië luchtaanvallen uit te voeren. Mertens: "In Afghanistan, Irak en Libië hebben we eerder gezien dat je met bommen geen vrede en democratie brengt, maar juist meer oorlog en meer geweld."

 

Foto: SP

 

Spreek je ook uit tegen de Nederlandse bombardementen! Like de Facebookpagina 'Niet In Mijn Naam' en stuur je #NietInMijnNaam-selfie in.

Op 9 maart om 19:30 organiseert ROOD Groningen een vertoning van de film 'Why we fight' op de Nieuwe Boteringestraat 74. Aansluitend worden plannen voor actie gemaakt. Check hier het Facebookevent.