Nieuws / 26 augustus '12 / Landelijk

ROOD-trip: Delft

De IJs-express van ROOD stond vrijdag in studentenstad Delft. De hele middag deelden de jongeren van ROOD tomatenijs uit op het Bastiaansplein.

Een groot deel van de mensen bleek nog geen idee te hebben waar hun stem naartoe gaat op 12 september. Uit de gesprekken met hen klonk vooral veel onvrede over de regering en hun bezuinigingen. Een mooi moment voor ROOD om te vertellen dat we op een sociale manier uit de crisis kunnen komen.

Een aantal Delftse studenten wilde graag weten hoe het nu zit met de langstudeerboete en wat de SP ermee wil. Na het debat van donderdag in de Tweede Kamer is duidelijk geworden dat de studieboete nog niet van tafel is. Het belangrijkste wat de studenten nu weten is dat de SP er zo snel mogelijk van af wil.