Nieuws / 25 april '12 / Landelijk

Jongeren willen Roemer als premier

Scholieren willen Emile Roemer als nieuwe premier. Dat blijkt uit een enquête van het Een Vandaag Jongerenpanel. Ook onder andere jongeren is Roemer populair, samen met Mark Rutte strijdt hij onder die groep om het Torentje.

Jongeren zijn negatief over het gehele kabinet Rutte. Zes op de tien deelnemers aan het onderzoek geeft aan dat het kabinet niet goed geregeerd heeft. En ook over de toekomst zijn de jongeren helder: 72% wil niet dat de PVV van Geert Wilders in een nieuw kabinet komt.

Dinsdag werd bekend dat de verkiezingen op 12 september plaats vinden. Nederland staat op een kruispunt. Wordt de economie verder kapot bezuinigd en moeten mensen in het land inleveren of kiezen we een sociale uitweg uit de crisis door te bezuinigen waar het moet en te investeren waar het kan? De SP kiest voor dat laatste. Nederland kan en moet socialer en menselijker.

Vind je ook dat Roemer premier moet worden en wil je hem ontmoeten? Word dan lid en krijg Emile er gratis bij!