Nieuws / 12 november '18 / Landelijk

ROOD-leden stellen plan vast 2019

Zondag 11 november vond de tweede algemene ledenvergadering van 2018 van ROOD plaats. Op deze dag bespraken we onder de leiding van dagvoorzitter Peter Kwint de plannen voor 2019, kozen we een nieuw bestuurslid en maakten we samen plannen voor onze onderwijsmanifestatie tegen het schuldenstelsel op 24 november.

Over twee maanden is 2018 alweer voorbij en willen we weer strijdbaar 2019 in gaan. Daarom hadden de leden de mogelijkheid om kritisch te kijken naar de plannen voor 2019. Dit jaarplan én de begroting zijn daarna vastgesteld. Ook werd door een meerderheid van de stemmen een zesde bestuurslid bij gekozen: Hans de Waard.

In  het middaggedeelte hadden we SP-Tweede Kamerlid Frank Futselaar te gast. Hij vertelde ons over de geschiedenis van het bezuinigen in het onderwijs en hoe de toegankelijkheid van het Hoger Onderwijs al jaren onder druk staat. In aansluiting daarop wisselden we ideeën, acties en leuzen uit in aanloop naar de onderwijsmanifestatie tegen het schuldenstelsel.

ROOD-voorzitter Lisa sloot de dag af met haar speech: We moeten blijven benoemen waar de tegenstellingen zitten en wie de macht heeft. We moeten blijven bouwen aan een beweging van onderop die die macht bevraagt en uitdaagt. Dat is onze taak en onze plicht als socialisten.

Check haar hele speech hier.