Nieuws / 24 maart '18 / Landelijk

Kom naar Dag van de Arbeid

Dinsdag 1 mei is het de Dag van de Arbeid. Deze dag vieren we dit jaar in Den Haag samen met andere organisaties, vakbonden en partijen. Het afgelopen jaar hebben we veel strijd gevoerd voor zekere en betere contracten voor jongeren, betere en betaalbare huisvesting en tegen de macht van multinationals in de politiek, de wetenschap en onze samenleving. Een strijd die elke dag nog hard nodig is.

Bijna nergens anders in de wereld is de loonkloof tussen baas en werker zo groot als in Nederland. Een baas verdient hier gemiddeld 171 keer meer dan modaal. Ondertussen stijgen de winsten, maar blijven lonen achter en hebben werkers steeds minder zekerheid. De grote bazen en aandeelhouders profiteren, terwijl de mensen die het werk doen met de kruimels achterblijven.

Om dit te veranderen, is strijd nodig. En die strijd willen wij graag met jullie vieren! 1 Mei is dé feestdag van de socialistische beweging. Op alle continenten vieren we met miljoenen mensen de strijd voor een rechtvaardige wereld. Er is nog een toekomst te veroveren, kom dus dinsdag naar de manifestatie in Den Haag en loop mee in de mars voor zekerheid en echte banen! Houdt het Facebookevent in de gaten voor meer informatie over plaats, tijden en programma.

Als je lid bent van de FNV heb je recht op een gratis treinkaartje.