Nieuws / 1 mei '20 / Landelijk, Werk

Dag van de Arbeid

Het is vandaag 1 mei, dag van de Arbeid. Normaal zouden wij, samen met miljoenen anderen over de hele wereld, vandaag de straat op gaan voor een menswaardige economie. Een economie die is gebaseerd op solidariteit voor iedereen in plaats van op het belang van een handvol ceo's en aandeelhouders.

Juist nu we nu niet op straat kunnen staan, worden de tegenstellingen tussen arbeid en kapitaal maximaal blootgelegd. Terwijl vakkenvullers zwoegen voor een jeugdloontje, boeken supermarktketens een recordomzet. Terwijl de student met een bijbaantje in de horeca bijna de huur niet meer kan betalen, wordt booking.com wel gered van faillissement. Terwijl duizenden medewerkers bij KLM worden ontslagen, krijgt deze multinational bijna 4 miljard euro aan staatsteun, die ook nog eens wordt doorgesluisd naar de  Dat pikken niet langer!

ROOD voert al jarenlang strijd voor een andere wereld, een samenleving waarin niet de winsten, maar de mensen centraal staan. Een samenleving op basis van menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. Een samenleving waar je niet in onveilige omstandigheden hoeft te werken. Zo lanceerden we aan het begin van de coronacrisis ons meldpunt www.mijnbaasiseenlul.nl, waar jongeren hun baas kunnen aangeven voor het breken van de coronamaatregelen.

Wil je meedoen in die strijd voor een andere wereld, vóór arbeid en tegen kapitaal? Doe dan mee!