Nieuws / 28 juli '16 / Landelijk, Niet in mijn naam

Laseractie voor festival op 24 september

Op woensdag 27 juli projecteerden actiebeweging ‘Niet in mijn naam’ en ROOD, jong in de SP een tekst op de Dom in Utrecht. Zij deden dit om op te roepen voor Niet In Mijn Naam Festival, dat wordt georganiseerd op zaterdag 24 september. Het festival wordt een mix van muziek, debat, activisme en workshops die allemaal te maken hebben met het thema oorlog en vrede. ROOD-voorzitter Merel Stoop: “Zorg dat je deze dag niet mist! Samen bouwen we aan een beweging die strijdt tegen westers ingrijpen in het Midden-Oosten en de macht van de wapenhandel.”

De beweging Niet in mijn naam ontstond begin dit jaar, toen bekend werd dat Nederland bommen ging gooien op Syrië. Dit was al de zoveelste keer dat een regering Nederland in een zinloze oorlog stortte. Stoop: “Hoewel Nederland nu geen bommen meer gooit, gaan andere landen daar nog steeds mee door. Terwijl bommen alleen maar meer oorlog, meer terrorisme en meer vluchtelingenstromen veroorzaken. Dat zijn absoluut geen oplossingen.”

Niet in mijn naam is de anti-oorlogsbeweging die een vuist maakt tegen de macht van de internationale wapenindustrie en de continue westerse militaire inmenging in het Midden-Oosten. Kom dus op 24 september naar het Niet In Mijn Naam Festival voor een dag vol muziek, sprekers en activisme. Je bestelt je kaarten tijdens de early bird actie voor maar €7,50 op stopdebommen.nl. Wees er snel bij!
Wil je meer weten over 'Niet in mijn naam' klik dan hier.

  • Wat: Niet In Mijn Naam Festival

  • Wanneer: 24 september, 15:00-22:00 uur

  • Waar: Fort Voordorp, Utrecht