Nieuws / 1 mei '18 / Landelijk, Flexverslaving

Dag van de Arbeid

Dinsdag 1 mei was het de Dag van de Arbeid. Wij vierden dat in Den Haag met duizenden andere mensen, organisaties en vakbonden. Het afgelopen jaar voerde ROOD veel actie voor zekerheid en betere contracten voor werkende jongeren. Ook voerden we actie voor betere en betaalbare huisvesting en tegen de macht van grote bedrijven in de politiek, wetenschap en onze samenleving. Een strijd die elke dag nog hard nodig is en die we vandaag met zijn allen vierden. ROOD-voorzitter Lisa de Leeuw: “Verandering is mogelijk wanneer mensen opstaan, de handen ineen slaan en verandering eisen.”

Bijna nergens anders in de wereld is de loonkloof tussen baas en werker zo groot als in Nederland. Een baas verdient hier gemiddeld 171 keer meer dan modaal. Ondertussen stijgen de winsten, maar blijven lonen achter en hebben werkers steeds minder zekerheid. De grote bazen en aandeelhouders profiteren, terwijl de mensen die het werk doen met de kruimels achterblijven.

Om dit te veranderen, is strijd nodig. 1 Mei is dé feestdag van de socialistische beweging. Op alle continenten vierden we met miljoenen mensen de strijd voor een rechtvaardige wereld. Er is nog een toekomst te veroveren: sluit je aan.