rood.sp.nl

Homepage SPROOD

Word lid!

Word lid!

Merels Missie

Alles flex?

Zoeken bij ROOD

ROODrunner

Wil je op de hoogte blijven van ROOD nieuws en activiteiten?
Neem dan een abonnement op onze nieuwsbrief ROODrunner!Nieuws

Henk Kamp verkozen tot Aso van het Jaar

14-12-2011 • ROOD, jong in de SP reikt vandaag een grote gouden eikel uit aan minister Kamp van sociale zaken. Kamp krijgt de prijs vanwege zijn verkiezing tot 'Aso van het Jaar'. Vierduizend jongeren deden mee aan de verkiezing van ROOD, waarin ze stemden op de minister die volgens hen de asociaalste bezuinigingsplannen heeft. Kamp werd met bijna 1.500 stemmen ruimschoots eerste, gevolgd door zijn collega Halbe Zijlstra. De SP-jongeren reiken de prijs uit samen met Janko Hegi, een van de vele jongeren met een arbeidsbeperking die keihard getroffen worden door het kabinetsbeleid.

ROOD reikt vandaag de eikel uit. Houdt de site in de gaten voor foto's en filmpjes.

ROOD-voorzitter Leon Botter: “We kijken niet op van de uitslag. Kamp stort mensen die graag willen werken regelrecht in de armoede. De sociale werkplaats wordt ontmanteld, jongeren met een arbeidsbeperking worden gekort en krijgen minder hulp bij het zoeken van werk. ” Janko Hegi wordt net als vele anderen straks flink gekort op zijn WAJONG uitkering, waardoor sparen voor financiële tegenvallers er niet meer bij is. Hegi: “ik wil graag werken voor mijn geld, maar gewone werkgevers moeten me niet. Ik sta al 5 jaar op de wachtlijst voor de sociale werkplaats, maar dankzij deze minister is daar nu ook een stop. Hulp die ik kreeg bij het zoeken van een baantje verdwijnt ook. Nieuwe kleren of een kapotte wasmachine betekent voor mij straks een week geen boodschappen.”

De Aso van het Jaar verkiezing maakte onderdeel uit van de campagne ‘Doe Effe Sociaal!’. Met deze campagne wil ROOD jongeren laten zien dat Rutte de verkeerde keuzes maakt en dat een andere wereld mogelijk is.

Zie ook:

top