Agenda › ROOD

Agenda

zaterdag 3 januari 2015

Merel Stoop bij TROS Kamerbreed

Hoe laat: 13:00

Info:

ROOD-voorzitter Merel Stoop is te gast bij TROS Kamerbreed. Daar gaat zij in discussie met voorzitters van politieke jongerenorganisaties.

zaterdag 24 januari 2015 tot zondag 25 januari 2015

ROOD-weekend

Hoe laat: 11:00 tot 16:00

Waar: Putten

Info:

Foto: SP

Kom op 24 en 25 januari naar het ROOD-weekend (voorheen basisscholing). Ben je nog niet zo lang lid? Of wil je meer te weten komen over ROOD? Kom dan naar dit weekend en leer alles over ROOD en de SP. We gaan onder andere in op de geschiedenis van de SP, op de ideologie van het socialisme en op hoe je een goede actie opzet. Ook SP-leider Emile Roemer is te gast, dus meld je snel aan!

Er komen leden vanuit het hele land en er is genoeg tijd om iedereen goed te leren kennen. Ook SP-Kamerlid Ronald van Raak is te gast. Hij geeft scholing over de geschiedenis van de SP. Je kunt je opgeven voor het ROOD-weekend door €30 over te maken naar rekeningnummer NL35RABO0321512812 t.n.v. ROOD, jongeren in de SP. Vermeld hierbij je naam, lidnummer en ‘ROOD-weekend'. Voor dit bedrag krijg je een slaapplaats, eten en drinken. Het scholingsweekend vindt dit jaar plaats in Putten. Meld je snel aan, want vol is vol.

vrijdag 20 februari 2015

Avond internationale solidariteit

Hoe laat: 19:30

Waar: De Moed in Amersfoort

Info:

Socialisten zijn internationalisten. Bij ROOD begint het verbeteren van de wereld in je eigen omgeving, maar het grote plaatje mag daarbij nooit uit het oog verloren raken. Daarom organiseert ROOD een discussieavond over internationale thema’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Irak en de IS, of de situatie in Oekraïne. We zullen tijdens deze avond flink inspelen op de actualiteit en ook aandacht besteden aan racisme.

zondag 31 mei 2015

Ledenvergadering

Hoe laat: 11:00 tot 16:00

Waar: De Moed in Amersfoort

Info:

Deze dag bespreken we het afgelopen jaar en kiezen we een nieuw bestuur voor onze vereniging.

zaterdag 18 juli 2015 tot donderdag 23 juli 2015

Zomerschool

Hoe laat: 15:00 tot 17:00

Waar: De Schiphorst

Info:

Het thema van de zomerschool in 2015 is 'Vrijheid'. In deze week zullen we ingaan op het begrip vrijheid en het streven naar vrijheid. Wat is vrijheid nou eigenlijk precies? Wat is het verschil tussen de vrijheid die socialisten willen en bijvoorbeeld de vrijheid die liberalen bedoelen? Zijn er ook mensen die bewust de mensen in onvrijheid houden? Daarnaast zal er ook aandacht besteed worden aan internationale conflicten en de ideologische basis van de SP en ROOD. Deze week is voor alle leden toegankelijk, zowel voor ervaren kaderleden als niet-actieve leden. 

U bent hier