Agenda › ROOD

Agenda

vrijdag 20 februari 2015

Discussieavond Internationale Solidariteit

Hoe laat: 19:30

Waar: De Moed in Amersfoort

Info:

ROOD is elke dag in Nederland bezig om de wereld te veranderen. Ondertussen gebeurt er nogal wat in die wereld. Zo liepen afgelopen jaar de spanningen in Oekraïne onder invloed van de EU en Rusland hoog op, kwam IS op in Irak en Syrië en werd op Europese bodem een redactie beschoten door extremisten. Waar komen deze conflicten vandaan en nog belangrijker, hoe stoppen we ze?

Tijdens de discussieavond Internationale Solidariteit gaan we in op de context van deze conflicten. Een ding kunnen we alvast verklappen, er is altijd meer aan de hand dan we vaak te horen krijgen. Dat zal onder andere blijken in het debat met SP-fractievoorzitter in de Eerste Kamer, Tiny Kox. Geef je op voor deze avond door te mailen naar rood@sp.nl. De entree is €5 en ROOD-leden kunnen een introducé meenemen.

zondag 31 mei 2015

Ledenvergadering

Hoe laat: 11:00 tot 16:00

Waar: De Moed in Amersfoort

Info:

Deze dag bespreken we het afgelopen jaar en kiezen we een nieuw bestuur voor onze vereniging.

zaterdag 18 juli 2015 tot donderdag 23 juli 2015

Zomerschool

Hoe laat: 15:00 tot 17:00

Waar: De Schiphorst

Info:

Het thema van de zomerschool in 2015 is 'Vrijheid'. In deze week zullen we ingaan op het begrip vrijheid en het streven naar vrijheid. Wat is vrijheid nou eigenlijk precies? Wat is het verschil tussen de vrijheid die socialisten willen en bijvoorbeeld de vrijheid die liberalen bedoelen? Zijn er ook mensen die bewust de mensen in onvrijheid houden? Daarnaast zal er ook aandacht besteed worden aan internationale conflicten en de ideologische basis van de SP en ROOD. Deze week is voor alle leden toegankelijk, zowel voor ervaren kaderleden als niet-actieve leden. 

U bent hier